43 másodperc alatt fogytak el a jegyek Monty Python-ra

-

Pillanatok alatt elfogytak a jegyek a Monty Python július 1-jére tervezett egyetlen londoni fellépésére, ezért a szervezők további négy előadást kötöttek le a legendás brit komikusokkal.

Monty Python

A BBC News jelentése szerint 43,5 másodperc leforgása alatt adták el a jövő évi előadás jegyeit. A Monty Python társulat életben lévő tagjai, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones a múlt héten jelentették be, hogy próbaképpen ismét összeállnak és a londoni O2 arénában lépnek fel egy estén.

A csoport hatodik tagja az 1989-ben rákbetegség következtében elhunyt Graham Chapman volt.

A társulat hírnevét megalapozó Monty Python Repülő Cirkusza-tévésorozat első adása 1969. október 5-én ment le a televízióban. Négy évad készült belőle, amelyet számos hozzá kapcsolódó adás, könyvek és német nyelvű különkiadások követtek.

A műsor sikerének egyik kulcsa Gilliam egyedülálló stílusa volt, amellyel minden gátlás nélkül kapcsolt össze egymástól merőben eltérő dolgokat. A csoport a harmadik és negyedik szezon felvétele közben készítette el alacsony költségvetéssel a szintén kultikussá vált Gyalog galopp című filmet. Második produkciójuk, a Brian élete 1979-ben került a mozikba és nyomban nagy vitákat váltott ki, mivel a történet egy férfiról szól, akit összekevernek Jézussal.

Utolsó közös mozifilmjük, a Monty Python: Az élet értelme 1983-ban ismét nagy közönség- és kritikai siker lett, elnyerte a cannes-i filmfesztivál zsűrijének nagydíját.

A társulat tagjai külön-külön is szép művészi karriert futottak be. Cleese forgatókönyvíróként és színészként arat sikereket. Gilliam filmrendezőként futott be, munkáiban rendre szerepeltek korábbi kollégái (Brazil, Időbanditák, Münchausen báró kalandjai). Palin és Jones számos forgatókönyvön dolgoztak együtt. Idle pedig megírta a Spamalot című musicalt, amiből szintén világszerte kasszasiker lett.

A jövő nyárra összeálló társulat július 1-től 5-ig lép fel Londonban.

Kapcsolódó

A Waczak Szálló rasszizmusára még a sorozat alkotói is rácsodálkoztak

Sem John Cleese, sem Terry Gilliam, de a legtöbb néző sem érti mitől rasszista a Waczak Szálló.

Meghalt Terry Jones, a Monthy Python sztárja

Meghalt 77 éves korában kedden este Terry Jones brit komikus, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, a Monthy Python sztárja - írta a BBC hírportálja szerdán a színész ügynökére hivatkozva.

Lassan meglátjuk, ki ölte meg Don Quijotét

Ismeritek a klasszikus viccet? Ki volt a hülyébb: Don Quijote, aki bolond volt és szélmalmokkal harcolt vagy Sancho Panza, aki nem volt bolond, de mégis segített neki?

Oké, de mi történt a The Walking Dead 7. évada előtt? – John Cleese elmeséli!

A Monty Pythonnal világhírűvé lett komikus, John Cleese most négy percben foglalja össze, hogy mi történt a The Walking...

Most a címlapon

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel.

Jön az Eufória különkiadásának 2. része

A tervezetthez képest 2 nappal korábban, már holnap (január 23-án) elérhető lesz az Eufória különkiadás 2. része, amely ezúttal Jules-ra (Hunter Schafer) fókuszál.

A Hírstart ajánlata