5 érdekesség, amit nem biztos, hogy észrevettél A Bridgerton családban

Biztosan sokan vannak, akik már többször is újranézték a karácsonyi premier óta a Netflix A Bridgerton család című sikersorozatát. Talán ők már igen, de sokan nem szúrtak ki néhány apróságot, amit nem is feltétlenül kell észrevennünk a történetben, de mindenképpen említést érdemelnek.

A sorozat zenéi

Bár a sorozatban az 1800-as évek elején járunk, a szériában általában modern popslágerek csendülnek fel. Olyanok mint Ariana Grande: Thank U, Next, Taylor Swift: Wildest Dreams, a Maroon 5: Girls Like You, Shawn Mendes: In My Blood, Billie Eilish: Bad Guy vagy Celeste: Strange című dala. A sorozat zenéjét a Vitamin String Quartet készítette, akiknek a sorozatban felcsendülő dalokon túl is rengeteg hasonló slágere van, érdemes szétnézni a Youtube-on.

A méh

A sorozat elején és végén is feltűnik egy méh. Ennek is fontos jelentősége van, bár a sorozatban nem térnek ki rá. A Bridgerton család alapjául szolgáló Julia Quinn regényekben ugyanis kiderül, hogy a Bridgerton-lányok édesapja, Edmund Bridgerton méhcsípés következtében hunyt el.

A Bridgerton csalad meh

De nem csak itt utalnak az elhunyt családfőre, Benedict Bridgerton gallérján is feltűnik a méh szimbólum:

Benedict Bridgerton

Daphne sebei

Az 1800-as években a fűző alapvető ruhadarabnak számított az úrihölgyek körében, pedig mindenkinek megkeserítette az életét. Nem volt ez másként A Bridgerton családban sem, ahol a Daphne-t alakító Pheobe Dynevor hátán egy pillanatra megláthattuk, hogy milyen sebeket okoz a nem túl kényelmes ruhadarab.

Daphne sebei

A terelővonalak

A Bridgerton család bizonyos dolgokban igyekezett történelmileg hiteles lenni, még néhány szereplő ábrázolásában vagy a már említett popslágerekben nagyon is elrugaszkodott a kortól. Ezek szándékos elemek voltak, azonban a Buckingham palota előtt látható sárga terelővonalak még nagyon nem ennek a kornak a részét képezték, hiszen csak az 1900-as évek közepén festették fel őket. Persze ez legyen a legnagyobb problémánk.

A Bridgerton család útfestes

Lady Whistledown

Az utolsó részben kiderül, hogy Penelope Featherington (Nicola Coughlan) valójában a rettegett Lady Whistledown. Ha esetleg újranézed a sorozatot érdemes megfigyelni, hogy a készítők – annak ellenére, hogy csak az utolsó részben leplezték le – folyamatosan utaltak erre, ugyanis Penelope mindig az események sűrűjében van és mindig alaposan megfigyeli a környezetét. A sorozat alkotói egyébként gondoltak arra, hogy eltérnek a regénytől a Lady Whistledown személyét illetően (még Daphne is felmerült, mint potenciális jelölt), de végül nem akartak változtatni ezen.

Lady Whistledown

Szólj hozzá