60 millió előfizető felett jár az HBO az HBO Max-nak is köszönhetően

A WarnerMedia 2021-ben tovább növelte a streaming- és prémium- platformjainak együttes előfizetőbázisát.

A WarnerMedia HBO illetve HBO Max streaming szolgáltatása világszerte együttesen 63,9 millió előfizetővel zárta az első negyedévet.

Az AT&T nem részletezte az HBO Max streaming platform előfizetőinek konkrét számát, mivel már nem számol be “aktiválásokról”, hanem az HBO Max és az HBO előfizetői számokat együttesen jelzi.

A John Stankey vezérigazgató által vezetett távközlési óriásvállalat csütörtöki első negyedéves eredményjelentésében hozta nyilvánosságra a legfrissebb adatokat, amelyek szerint az AT&T teljes bevételei 2,7 százalékkal 43,9 milliárd dollárra emelkedtek, köszönhetően a vezeték nélküli telefonos alapüzletág lendületének.

“Az HBO Max továbbra is erős előfizetői és bevételnövekedést produkált a júniusra tervezett nemzetközi és AVOD bevezetésünk előtt” – mondta Stankey a reggeli elemzői hívás előtt kiadott nyilatkozatában.

A WarnerMedia első negyedéves bevételei 9,8 százalékkal 8,5 milliárd dollárra emelkedtek, ami a magasabb előfizetési, reklám- és tartalmi bevételeknek köszönhető, mivel a médiakonglomerátum továbbra is lábadozik a COVID-19 válság 2020-as hatásaiból. Az előfizetési bevételek 3,8 milliárd dollárt tettek ki, ami 12,6 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, mivel az HBO Max és az HBO előfizetői bázisa nőtt.

Stankey kiemelte, hogy a Godzilla Kong ellen a hazai jegypénztárak élén végzett, és új előfizetőket hozott az HBO Maxra, mivel a Warner Bros. stúdió úttörő “day-and-date” stratégiája lendületet ad a streaming platformnak.

Stankey azt is megemlítette, hogy a WarnerMedia HBO Max-on bemutatott “day -and-date” stratégiája a filmkészítők és a moziláncok részéről visszatetszést váltott ki Hollywoodban, de az AT&T főnöke megvédte a lépést, hogy a streaming-előfizetők számára az újonnan megjelent filmeket ugyanazon a napon, amikor azok a mozikba kerülnek, felár nélkül kínálja. Úgy látja, ez nagyban hozzájárult az HBO Max növekedéséhez.

Egy március közepén tartott befektetői rendezvényen az AT&T közölte, hogy 2025 végére várhatóan 120-150 millió HBO Max és HBO előfizető lesz világszerte, ami jóval meghaladja a 2019 októberi, 75-90 milliós előrejelzést. A 2021-es év végére 67-70 millió előfizetővel számolnak világszerte, szemben a 2020 végi mintegy 61 millióval.

A vállalat akkor azt is közölte, hogy júniusban elindul az Egyesült Államokban az HBO Max reklámokkal támogatott változata, és hogy az HBO Max idén az Egyesült Államokon kívül 60 piacon, így Magyarországon is elérhetővé válik.