9 új Star Wars-sorozat és egy film érkezik a Disney Plusra

Úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány ebben pillanatban írja át végérvényesen a filmforgalmazási szokásokat. A Warner már korábban bejelentette, hogy az HBO Max-re pakolja majd a filmjeit a premier napján, a Disney azonban talán még ennél is messzebb ment és tulajdonképpen teljesen hátat fordítva a moziknak hihetetlen mennyiségű pénzt tolnak bele a saját streaming-szolgáltatásuk, a Disney Plus fejlesztésébe.

Bejelentették, hogy az eddigiek mellé érkezik további 10 Star Wars-sorozat, 10 Marvel-sorozat, 15 Disney Animation (pl. Jégvarázs) és Pixar (Toy Story) rajzfilmsorozat és 10 film a Disney Plus platformra.

Ezúttal a Disney Plusra érkező sorozatok közül a Star Wars univerzumába érkező szériákat vesszük sorra.

Már jóideje tudjuk, hogy készül a Cassian Andor-sorozat, amely a Zsivány Egyesben megismert Cassian Andor sorozata lesz. Az Andor címet viselő sorozat bemutatója 2022-ben várható Diego Luna főszereplésével.

Ewan McGregor és Hayden Christensen az Obi-Wan Kenobi sorozat.

Az is kiderült, hogy az eredeti szereplőkkel, Ewan McGregor (Obi-Wan) és Hayden Christensen (Anakin Skywalker) főszereplésével érkezik a Disney Plus szolgáltatásba az Obi-Wan Kenbi címet viselő élőszereplős Star Wars-sorozat.

A sorozat története 10 évvel a „Sithek bosszúja” drámai eseményei után kezdődik. Az Obi-Wan Kenobi sorozatban Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgard, Kyle Soller, Denise Gough és Adria Arjona is szerepelni fog.

A sorozat forgatását 2021-ben kezdik meg, a forgatókönyvet Joby Harold írja.

A The Mandalorian egyből két spin-offot is kap, az egyik a Rosario Dawson főszereplésével készülő Ahsoka, a másik a The Rangers of the New Republic. Mindkét sorozat a The Mandalorian idővonalán játszódik majd.

Az Ahsoka természetesen Anakin Skywalker Jedi-padawanjának történetét, a már a The Mandalorianben is bemutatkozott Ahsoka Tano történetét meséli majd el.

A The Rangers of the New Republic sorozatról egyelőre nem tudni részleteket, igaz így is elég sokatmondó címe van.

Érkezik a Lando, amelyben Lando Calrissian legendáját építik majd tovább. A sorozatot Justin Simien (Dear White People) készíti. A karaktert eredetileg Billy Dee Williams játszotta A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér filmekben egyaránt, majd a Skywalker korában is.

A fiatalabb verzióját Donald Glover alakította a Solo: Egy Star Wars-történetben, de egyelőre nem tudni, hogy bármelyik színész csatlakozik-e az új sorozathoz, ahogy azt sem, hogy a Lando élőszereplő vagy animációs sorozat lesz-e.

Érkezik az Acolyte, amelynek női főszereplői lesznek. Ez az a sorozat, aminek híréről már korábban is beszámoltunk: Leslye Headland, A végtelen matrjoska alkotója készíti és állítólag egy rejtélyközpontú thriller lesz.

A Star Wars: The Bad Batch, a Star Wars: Klónok háborúja folytatása lesz és természetesen animációs formában érkezik majd ez is.

A Star Wars Visions egy rövidfilmekből álló antológia-sorozat lesz, amelyben 10 különböző japán rendező álmodik vászonra egy-egy történetet.

Az A Droid Story címet viselő animációs sorozatban R2-D2 és C-3PO eddig nem ismert kalandjaiban nyerhetünk majd betekintést.

Patty Jenkins (Wonder Woman, Wonder Woman 1984) rendezésében pedig érkezik egy film is, a Star Wars: Rogue Squadron, amely 2023 karácsonyán érkezik majd és a Lázadók, vagyis a “Zsiványszázad” pilótáira koncentrál majd.