Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

91 évesen meghalt a legendás zeneszerző Ennio Morricone

Morricone az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző ma hajnalban örökre lehunyta a szemét, a szomorú hírt az olasz La Repubblica közölte. A zeneszerző 91 éves volt.

Oscar-díj

A zseniális zeneszerző Ennio Morricone ma hajnalban 91 évesen örökre távozott. Egy legendát vesztettünk el vele. Pár nappal ezelőtt rosszul lett, és eltörte a combcsontját. Sajnos a balesete lett a végzete. Hétfő hajnalban a kórházi ágyán örökre lehunyta a szemét. Az olasz zeneszerző-zsenit Rómában kezelték. Egy barátja és az ügyvédje, Giorgio Assuma osztotta meg a  szomorú hírt.

A temetésére szűk családi körben kerül sor. A legenda méltóságteljesen távozott. Gyászolják őt gyermekei és unokái, akiket nagyon szeretett, valamint egész Hollywood. Imádott felesége, Maria mindenben kitartott az zseniális olasz zeneszerző mellett.

Csillagot kapott

Ennio Morricone nevét szinte mindenki hallotta már. Nagyon kevés olyan ember akad e Földön, aki nem tudná ki volt. Összesen 550 film zenéjének elkészítésében vett részt. Közreműködött olyan legendás filmek zenéjének megálmodásában, mint a Volt egyszer egy Vadnyugat, az Aki legyőzte Al Caponét, a Jó a Rossz és Csúf, a Volt egyszer egy Amerika, valamint A profi és az Egy maréknyi dollárért.

A rendkívül sikeres Sorstalanságot 2005-ben mutatták be. A drámát a Nobel-díjas író, Kertész Imre regényéből készítették el, és ezen alkotásnak is Morricone szerezte a zenéjét. Az aljas nyolcas című 2016-ban bemutatott Tarantino-alkotás elnyerte a legjobb eredeti zenének járó Oscar-szobrot is.

Ennio Morricone

Már hatévesen a zeneszerzés mestersége foglalkoztatta. Édesapja, Mario Morricone sokat foglalkozott kitűnő zenei érzékkel megáldott fiával. Többek között neki köszönheti, hogy már 12 évesen géniuszként tartották nyilván. Egy tehetséges zeneszerző ma távozott, egy pótolhatalan zseni. Nem tudjuk, hogy lesz-e még bárki, aki hozzáfogható.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<