91 évesen meghalt a legendás zeneszerző Ennio Morricone

-

Oscar-díj

A zseniális zeneszerző Ennio Morricone ma hajnalban 91 évesen örökre távozott. Egy legendát vesztettünk el vele. Pár nappal ezelőtt rosszul lett, és eltörte a combcsontját. Sajnos a balesete lett a végzete. Hétfő hajnalban a kórházi ágyán örökre lehunyta a szemét. Az olasz zeneszerző-zsenit Rómában kezelték. Egy barátja és az ügyvédje, Giorgio Assuma osztotta meg a  szomorú hírt.

A temetésére szűk családi körben kerül sor. A legenda méltóságteljesen távozott. Gyászolják őt gyermekei és unokái, akiket nagyon szeretett, valamint egész Hollywood. Imádott felesége, Maria mindenben kitartott az zseniális olasz zeneszerző mellett.

Csillagot kapott

Ennio Morricone nevét szinte mindenki hallotta már. Nagyon kevés olyan ember akad e Földön, aki nem tudná ki volt. Összesen 550 film zenéjének elkészítésében vett részt. Közreműködött olyan legendás filmek zenéjének megálmodásában, mint a Volt egyszer egy Vadnyugat, az Aki legyőzte Al Caponét, a Jó a Rossz és Csúf, a Volt egyszer egy Amerika, valamint A profi és az Egy maréknyi dollárért.

A rendkívül sikeres Sorstalanságot 2005-ben mutatták be. A drámát a Nobel-díjas író, Kertész Imre regényéből készítették el, és ezen alkotásnak is Morricone szerezte a zenéjét. Az aljas nyolcas című 2016-ban bemutatott Tarantino-alkotás elnyerte a legjobb eredeti zenének járó Oscar-szobrot is.

Ennio Morricone

Már hatévesen a zeneszerzés mestersége foglalkoztatta. Édesapja, Mario Morricone sokat foglalkozott kitűnő zenei érzékkel megáldott fiával. Többek között neki köszönheti, hogy már 12 évesen géniuszként tartották nyilván. Egy tehetséges zeneszerző ma távozott, egy pótolhatalan zseni. Nem tudjuk, hogy lesz-e még bárki, aki hozzáfogható.

Kapcsolódó

Meghalt Sas József

Hosszú betegeskedés után elhunyt Sas József, Jászai Mari-díjas humorista.

Elhunyt Mona Malm svéd színésznő

Elhunyt 85 éves korában Mona Malm svéd színésznő.

Elhunyt John le Carré, a kémregények mestere

A panamai szabó; a Suszter, szabó, baka, kém; A kém, aki bejött a hidegről és Az éjszakai szolgálat szerzője 89 éves volt.

Elhunyt Pécsi Ildikó

A színésznő 81 éves volt.

Most a címlapon

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel.

Jön az Eufória különkiadásának 2. része

A tervezetthez képest 2 nappal korábban, már holnap (január 23-án) elérhető lesz az Eufória különkiadás 2. része, amely ezúttal Jules-ra (Hunter Schafer) fókuszál.

A Hírstart ajánlata