Hír és közéleti magazin

A Disney nem akarja, hogy a magyar torrentezzen. Vagyis de. Vagyis nem. Vagyis?

Üzleti okokra hivatkozva (értsd: mivel a hazai eladások elmaradtak az elvárttól) beszünteti a magyar blu-ray forgalmazást a Disney. Az első fecske, A galaxis őrzői már csak DVD-n tehető be a karácsonyfa alá. Ezzel csak egy baj van?

A-galaxis-őrzői-Guardians-of-the-Galaxy

Hogy a Disney utálja a torrentezést, amire rákényszeríti az országot. Persze, joggal utálja, mert a torrentezés rossz, úgyhogy ne torrentezzünk, mert a torrent rossz, értem? Ha esetleg Full HD-tévével rendelkezünk (valószínűleg igen), elég kevés eséllyel szeretnénk DVD-minőségben élvezni egy jó Marvel-filmet, a pixeles Amerika kapitány azért mégsem kóser látvány, Űrlord lazasága is jobban fest 1080p-ben, urambocsá 3D-ben, amit magyar felirattal még akkor sem fogsz tudni megvenni, ha pajkosan kacsintasz a Media Markt raktároslányára, hogy ugyan már, pult alól oldja meg okosban.

A Disney mostantól nem forgalmaz magyar vonatkozású blu-rayt. Mert a magyar ember inkább letölt. Akkor már inkább töltsön, tényleg. De nem, várjunk csak, hát nem pont a kamerás, torrentes, illegális filmek miatt büntetett meg minket múltkor? De igen, amióta a Disney a fejébe vette, hogy ezek a filmek bizony tőlünk származnak, hetekkel tolta el a magyar mozibemutatók idejét, nehogy túl korán kerüljenek fel a kamerás változatok. Arra mondjuk már nem fektettek túl sok energiát, hogy beléjük is nézzenek, mert a kamerás verziók többségén bizony cirill betűkkel van kiírva a cím. De ez részletkérdés, tényleg – jegyzi meg a player.hu, az egyébként remek cikket pedig itt lehet elolvasni.