Hír és közéleti magazin

A fasorban sincs a MARVEL vagy a STAR WARS

A Pokémonok, Hello KItty, de még Micimackó is megelőzi napjaink legerősebb brandjeit,

Elnézve, hogy az idei boxoffice listát messze a Disney tulajdonú stúdiók filmjei vezetik, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy van olyan médiafranchise, ami köröket ver a Marvel vagy a Star Wars brandekre.

Márpedig, ahogy a lenti összesítő infógrafikán is láthatjátok, van olyan márka, ami mellett igencsak nehezen rúghat labdába a Disney két kirakatterméke, még úgy is, hogy ma már a wc-papírtól kezdve a robogóig szinte mindenhol jelen vannak.

Persze a Pokémon franchise elsőségét lehet magyarázni azzal, hogy az ázsiaiak (élükön Japán népével) ha valamiért rajonganak, akkor azért nagyon, de a Micimackó, a Hello Kitty vagy a Mickey egér brandjét azért ma már biztosan a Marvel és a Star Wars mögé rakná az ember. Elméletben.

Aztán jön egy ilyen infógrafika, ami tételesen felsorolja, hogy a különböző médiamárkák bevételei miből tevődnek össze és láthatjuk, hogy a Marvel Filmes Univerzum harmadannyi bevételt produkált, mint mondjuk amennyi ruhát, kacatot, kulacsot vagy éppen pénztárcát eladtak a Pokémon nevével.

Szóval a Disney hamarosan bekopogtat a Ninetendo ajtaján egy csekkel…