A Fear The Walking Dead 6. évada Dwight képregényes halálára utalhat?

A korábbi Megváltó az előző évadban összeállt Morgannel, hogy megtalálja volt feleségét, Sherry-t. Dwight (Austin Amelio) azzal, hogy új csapatához került, megváltozott, jobb emberré vált, de hamarosan csatlakozni kényszerült Virginia közösségéhez – egy diktatúrához, amely nem teljesen ellentétes Neganével. Tehát amikor Dwight és Sherry végül megtalálták egymást a 6. évad 3. részében, csak idő kérdése volt, míg a dolgok rosszra nem fordulnak.

Fear the Walking Dead 6. évad 3. rész

Az ötödik epizódnál járunk, és épphogy újra egyesül a Sherry és Dwight páros, az utóbbit fegyveresek rabolják el, ismeretlen álarcos betolakodók, később megtudva róluk, hogy ők valójában Sherry társai. A kemény bevezetés ellenére Dwight örömmel fogadja, hogy feleségének legénysége tartalmaz néhány ismerős arcot, akik mindannyian haragudnak Ginnyre. Amikor Al és Morgan is csatlakozik hozzájuk, már egy komoly lehetőség adódik visszavágni Virginia-nak, de végül ez nem fog ilyen könnyen menni.

A két külön vélemény alakul ki arról miként és mikor kellene megtámadni Ginnyt. Morgan addig akar várni, míg emberei biztonságba kerülnek, és új otthont kerítenek nekik, viszont Sherry csoportja azonnali sztrájkot tervez. Kétségbeesve, hogy ne veszítse el újra feleségét Dwight elárulja barátait és Sherry pártját fogja, de lelkesedése hamarosan felemészti. Megkínoz egy foglyot, bezárja Morgan-t és Al-t, és cserbenhagyja Ginny közösségének ártatlan tagjait, akik esetleg kereszttűzbe kerülhetnek.

Fear the Walking Dead 6. évad 5. rész

Noha Dwight-on felülkerekedik a haragja, végül ugyanabban a cellában végzi, mint Morgan és Al. Ami viszont a fontosabb, hogy sokan a sötétebb oldalának újjáéledését figyelték meg és ez lehet egy ok, amiért Dwight halálos történetét hozhatják fel a Walking Dead képregényekből.

A Nemzetközösséges story elején Dwight az alexandriai közösség értékes tagjának számít, de kapcsolata Rick-el feszülté válik, miután az egykezes Seriff véletlenül megöli Sherry-t. A feszültség súlyosbodik, amikor Dwight ellenszenvet élvez a Nemzetközösség vezetésével szemben. Kétségbeesetten igyekszik megragadni a közösséget, attól tart, hogy Pamela Milton csak kedves ruha öltözött Negan, de Rick arra kéri, hogy legyen türelmes és bízzon benne. A Fear The Walking Dead-től eltérően senki sem veszi észre Dwight haragját, és Rick kénytelen lelőni barátját, hogy megakadályozza a háborút.Dwight a Nemzetközösségre adott reakciója sok párhuzamot mutat a Fear The Walking Dead 6. évad legutóbbi kirobbanásával. Mindkét esetben Sherry a gyökere Dwight haragjának. Halála viszályt vált ki Rick-el a képregényekben, míg a Fear The Walking Dead-ben életben van ugyan, de saját barátai ellen hangolja Dwight-ot. A két történet kiemeli, hogy a megváltozott Dwight miként hajlamos megrepedni, amikor egy másik hatalmaskodó vezetővel szembesül.

Dwight képregényes halála valószínűtlen, hogy a sorozatban hitelesen játszódhasson. Hacsak ő és Rick nem térnek vissza időben a Walking Dead az utolsó évadára, Dwightot nem lehet lelőni a Nemzetközösség államcsínyének tervezése miatt. Ginny trónfosztása a Fear The Walking Dead 6. évadában közel lehet ahhoz, hogy Dwight megkaphatja a képregényes halálát a televíziók képernyője előtt is.

Fear the Walking Dead 6. évad 5. rész
Szólj hozzá