Hír és közéleti magazin
Dominic Cooper as Jesse Custer; Preacher _ Season 1, Gallery - Photo Credit: Lewis Jacobs/AMC

A Fear The Walking Dead helyére jön a Preacher sorozat


A komoly várakozásokkal kísért új sorozat, a “Preacher” május 30-án mutatkozik be az AMC nézőinek Magyarországon. A vetítési időpontok hajnali 3:00 óra és este 22:00 óra. Ezzel a Preacher a szezonközepet május 23-án záró Fear the Walking Dead vetítési sávjába kerül. A Preacher új epizódjait minden hétfőn adja az AMC, a saját gyártású szériák esetében bevezetett hajnali 3:00 órakor, amelyet egy gyors ismétlés követ ugyanazon a napon, este 22:00 órakor. A Preacher vetítései a 2. epizódtól teljesen szinkronba kerülnek az amerikai vetítéssel.

Preacher sorozat poszter

A “Preacher” történetének alapja egy 1995-ben megjelent, azonos című kultikus képregény, amelynek a szerzői Garth Ennis és Steve Dillon. A képregényből a televíziós sorozat az AMC Studios és a Sony Pictures Television koprodukciójában készült. A tíz részből álló széria vezető producerei Seth Rogen és Evan Goldberg („Itt a vége” / „This Is the End”, „Superbad – avagy miért ciki a szex?” / „Superbad”), a showrunner a „Breaking Bad”-et is jegyző Sam Catlin.

Credit: Matthias Clamer/AMC
Credit: Matthias Clamer/AMC

A Preacher történetéről

A tízrészes sorozat Jesse Custer (Dominic Cooper), egy kis texasi városka lelkészének a történetét meséli el. Jesse-t egy természetfeletti lény szállja meg, amely a bűnből és a jóságból született. Amikor Jesse útra kel Istent megkeresni, vele tart a belevaló ex-barátnője, Tulip (Ruth Negga) és egy csavargó ír figura, Cassidy (Joseph Gilgun) is. Egy őrületes világba hajszolják egymást, amelyet a Pokol és a Mennyország figurái laknak, és mindenki e két világ között. Útjukat akadályok, gyilkosok, titkos szervezetek, bukott angyalok kísérik.

Credit: Lewis Jacobs/AMC
Credit: Lewis Jacobs/AMC

Az AMC vadonatúj, saját gyártású sorozata merész, vibráló, szókimondó vállalkozás. Csavaros dráma, sötét humorral, misztikus elemekkel átszőve.

A „Preacher” főbb szerepeiben: Dominic Cooper (Jesse Custer), Joseph Gilgun (Cassidy), Ruth Negga (Tulip), Lucy Griffiths (Emily), W. Earl Brown (Sherriff Root), Anatol Yusef (DeBlanc), Tom Brooke (Fiore), Derek Wilson (Donnie Schenck) és Ian Colletti (Eugene/Arseface).

Credit: Matthias Clamer/AMC
Credit: Matthias Clamer/AMC

Az alkotók:

Showrunner/Vezető producer/Író: Sam Catlin

Vezető producerek: Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver, Neal H. Moritz, Ori Marmur, Vivian Cannon, Jason Netter és Ken F. Levin

Társ-producerek: Garth Ennis, Steve Dillon, Mark McNair, Michael Slovis és Sara Goodman

Credit: Matthias Clamer/AMC
Credit: Matthias Clamer/AMC

(Az AMC az Egyesült Államokban május 22-én vetíti a Preacher első epizódját. Mivel a tengerentúlon a következő hétvége ünnepi hosszú hétvége lesz (május 30. hétfő, Memorial Day), ezért május 29-én az AMC megismétli a pilot részt, és az új, 2 részt június 5-én este sugározza, magyar idő szerint ez június 6-a, hajnali 3:00 órát jelent.)