Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

A FOX alapjaiban változtatja meg a televíziózást

Kevin Reilly, a Fox programigazgatója a csatorna a TCA panelján bejelentette, hogy megszűnik számukra a pilotszezon. A Fox döntése már rövidtávon is alapvető változtatásokat fog hozni a sorozatiparban.

Kevin Reilly, a Fox programigazgatója a csatorna a TCA panelján bejelentette, hogy megszűnik számukra a pilotszezon. Nem túlzás azt állítani, hogy történelmi pillanatnak lehettek szem és fültanúi a pasadenai Langham Hotelben helyet foglaló újságírók, hiszen a Fox döntése már rövidtávon is alapvető változtatásokat fog hozni a sorozatiparban – írja Donnie.

Wayward Pines

 A Fox a tavaly májusi upfronts bemutatójakor a drámák esetében letette a voksát a 13 epizódos évadok mellett. A Sleepy Hollow, az Almost Human, a 24: Live Another Day, a Wayward Pines és Gang Related a (basic) kábelcsatornákhoz hasonló epizódszámmal bír, ami jó eséllyel pozitív változásokat eredményez a minőség terén.

Emellett ügyesen felismerték, hogy már nincs értelme szeptembertől-májusig tartó szezonról beszélni, ki kell használni a nyári hónapokat, az Under the Dome példája bizonyította, hogy ekkor is lehet kiemelkedő eredményeket produkálni. Ennek megfelelően több sorozatuk premierjét májusra időzítették, így először lecsökkentik az uborkaszezon időtartamát, néhány év múlva pedig teljesen megszüntetik az országos csatornáknál évtizedek óta használt fogalmat.

Reilly kerek-perec kijelentette, hogy elege van a mostani rendszerből, ami arra épül, hogy az írók nyáron felvázolják az ötleteiket, ezt követően megtörténnek a forgatókönyv berendelések, január és április között bekérik és leforgatják a pilotokat, aztán pedig májusban a ?legjobbak? megrendelést kapnak. ?Elavult a mostani struktúra, több évtizede ezt használjuk és napjainkban már sem kreatív, sem gazdasági okból nem éri meg ezt követni? ? magyarázta a döntését.

<