Filmek, sorozatok, kultúra

A háború szellemei – Nácis kísértethorrorral tért vissza a Pillangó-hatás rendezője

Egy amerikai csapat egy elhagyatott francia kastélyban keres menedéket, azonban a nácik által meggyilkolt lakók szellemei nem örülnek a vendégeknek.

Eric Bress a 2004-es Pillangó-hatással hívta fel magára a figyelmet, majd ahogy jött, úgy el is tűnt Hollywood térképéről. Bár később forgatókönyvíróként még kivette a részét a Kyle, a rejtélyes idegen sorozatból és a 2009-ben bemutatott Végső állomás 4-ből (a 2003-ban bemutatott 2. részen is dolgozott), de rendezőként azóta sem tűnt fel.

Most azonban megtöri a csendet a Háború szellemei (Ghosts of War) című filmmel, amelyet ő maga írt és rendezett és amely a második világháború nyugat-európai hadszínterén játszódik.

A film története szerint az előrenyomuló amerikai csapatok elfoglalnak egy üresen álló francia kastélyt, mely a főparancsnokság helyszínéül szolgált a megszállás alatt, és amelyről hamarosan kiderül, hogy el van átkozva, és a náci katonák által meggyilkolt családtagok szellemei járnak vissza. Ráadásként elhagyni sem olyan egyszerű a kastélyt, hiszen odakint még javában tombol a háború.

A Háború szellemei július 17-én debütál majd, a főbb szerepekben Brenton Thwaites (Titánok sorozat), Theo Rossi (Luke Cage sorozat), Kyle Gallner (Outsiders sorozat), Skylar Astin (Crazy Ex-Girlfriend sorozat) és Alan Ritchson (Titánok sorozat), de Billy Zane (Titanic) is felbukkan.

<