A halhatatlan gárda filmkritika – Charlize Theron a Netflix Csodanője

-

A film rövid története szerint a halhatatlan tagokból álló zsoldoscsapat új taggal bővül, ezzel párhuzamosan azonban kiderül, hogy a csapat lelepleződött, és halhatatlanságuk nem titok többé, így súlyos veszélybe kerülnek.

A The Old Guard képregényeket is szerző Greg Rucka forgatókönyve alapján alapján Gina Prince-Bythewood rendezhetett filmet a Netflixnek és úgy tűnik igencsak jó lóra tett a Netflix, ugyanis a rendezőnő egy pörgős, jól összerakott, mozikba is bőven helytálló akciófilmet rakott össze.

A halhatatlan gárda harc

A halhatatlan gárda semmiben nem különbözik a mozikban mostanság bemutatott szuperhősfilmek felépítésétől, talán annyiban, hogy a Marvel- vagy a DC-univerzum filmjeihez, vagy akár az idén bemutatott Bloodshothoz képest sokkal kevesebb számítógéppel megkomponált akciójelenet kap benne helyet, a film akciószekvenciái sokkal közelebb állnak a John Wickhez, vagy ha már Charlize Theron, akkor az Atomszőke-filmhez, ugyanis a kamerarángatós közelharc jellemzi.

Charlize Theron jól áll, a kissé Csodanőre hasonlító szerep, el is viszi a hátán a filmet, de a további szereplők, így Kiki Layne, Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari, Luca Marinelli vagy éppen Chiwetel Ejiofor sem lóg ki lefelé a gárdából.

A halhatatlan gárda Andy és Nyle

A halhatatlan gárda egy jól összerakott akciófilm, de sajnálhatjuk, hogy csak érintőlegesen érinti azt a témát, hogy a halhatatlan zsoldosok tetteinek milyen következményei vannak a jövőre nézve, ebbe – mi legalábbis – szívesen beleástuk volna magunkat.

A cselekmény, a fordulatok nagyjából kiszámíthatóak, vannak benne igencsak ponyvás húzások, már ha ilyet fel lehet róni egy halhatatlan hősökről szóló képregény adaptációjának, ahol ugye már az alapfelállás eleve ponyva. A gonoszok ezúttal sem túl érdekesek, bár azért kiváló korrajz rajzolódik ki általuk.

A halhatatlan gárda Charlize Theron

Szimpatikus azonban, hogy A halhatatlan gárda hősei – bár a szuperhősökhöz hasonlóan vannak morális harcaik saját magukkal – nem a megalomán hősök sorát gyarapítják, sokkal inkább törekednek arra, hogy a világ ne tudjon a létezésükről, hiszen ők egyszerűen csak jobbá akarják tenni a világot – már amennyire az emberiség hagyja.

A halhatatlan gárda nem találja fel a spanyolviaszt, azonban karakterei sokkal közelebb kerülnek a nézőhöz, mint egy átlagos szuperhősfilmben és halhatatlanságuk ellenére sokkal esendőbbnek tűnnek a mostanában a filmvászonra álmodott hősöknél.

Ha jön folytatás, részemről vevő vagyok rá.

A halhatatlan gárda a Netflixen látható Magyarországon.

Kapcsolódó

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Wonder Woman 1984 filmkritika

A Wonder Woman 2017-ben bemutatott első része attól volt jó, hogy volt szíve. Filmtechikailag abban is találhattunk kivetni valót,...

Locked Down: Bankrablás koronavírus-járvány idején

Az HBO Max bemutatta az első trailert a Locked Down című romantikus heist vígjátékhoz, amiben Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor rablásra adják a fejüket a járvány idején.

Az éjféli égbolt nagyot ment a Netflixen az év utolsó napjaiban

Hihetetlen, hogy mennyien nézték meg a lesújtó vélemények ellenére is.

Most a címlapon

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel.

Jön az Eufória különkiadásának 2. része

A tervezetthez képest 2 nappal korábban, már holnap (január 23-án) elérhető lesz az Eufória különkiadás 2. része, amely ezúttal Jules-ra (Hunter Schafer) fókuszál.

A Hírstart ajánlata