Hír és közéleti magazin

A harmadik évaddal befejeződik a Híradósok

Will McAvoy, az ANC televíziós csatorna sztárja szedheti a sátorfáját: a harmadik évaddal ugyanis befejeződik az HBO Híradósok című sorozata.

Will McAvoy, az ANC televíziós csatorna sztárja szedheti a sátorfáját: a harmadik évaddal ugyanis befejeződik az HBO Híradósok című sorozata.

the newsroom híradósok hbo

Michael Lonmbardo, az HBO programjaiért felelős elnök hétfőn jelentette be, hogy az új évad után nem készítenek több részt a szériából. Az Aaron Sorkin forgatókönyve nyomán készült Híradósok egy kitalált tévécsatorna, az Atlantis Cable News (ANC) híradós stábjának életét követi nyomon a világ valódi eseményeit szőve a pergő ritmusú, izgalmas szellemi párbajokkal színesített történetbe. A hírmagazin vezetőjét, Will McAvoyt megszemélyesítő Jeff Daniels tavaly Emmy-díjat kapott alakításáért.

A második évad tavaly a 2012-es elnökválasztásról szóló kétrészes epizóddal zárult. Sorkinra, akit az utóbbi időben nagyon lefoglalt az Apple-alapító Steve Jobsról szóló film forgatókönyvének megírása, számos fontos eseményt feldolgozása vár a harmadik évadban is, foglalkozhat a 2012 decemberi newtowni iskolai lövöldözéssel és a 2013 áprilisi bostoni maratonon elkövetett robbantásokkal is.

A sorozat nézettsége a The Hollywood Reporter beszámolója szerint a második évad premierjére 2,2 millióra ugrott, ami az első évadhoz képest 4 százalékos emelkedést jelentett. A produkciót a szívügyének tekintő Lombardo a filmes portálnak tavasszal arról beszélt, hogy szerinte a Híradósok azt az okos, gondolkodó, felnőtt közönséget nyerte meg, amelyet a csatorna sok drámája hidegen hagyott.

Az HBO a Híradósok mellett a True Blood – Inni és élni hagyni, valamint a Gengszterkorzó című szériáktól is elbúcsúzik idén. A csatorna helyettük új sorozatkollekcióval jelentkezik, ezek között szerepel a The Leftovers című Damon Lindelof-dráma, Mike Judge Silicon Valley című vígjátéka és A törvény nevében című sorozat is.