Filmek, sorozatok, kultúra

A Trónok harca alkotói készítenek sorozatot A háromtest-trilógiából

A jó hír az, hogy a Netflixe érkező sorozat alapjául szolgáló könyvsorozat már befejezett, így talán nem rontják el a végét.

David Benioff és D.B. Weiss készít sorozatot a Netflixnek a 2000-es évek legnagyszerűbb sci-fi trilógiájából, a kínai Cixin Liu A háromtest-probléma, A sötét erdő és A halál vége című regényeit összefogó A háromtest-trilógiából.

Háromtest problema sorozat Netflix

A streamingszolgáltató keddi közlése szerint az angol nyelvű adaptáció mindhárom díjnyertes regényt – A háromtest-probléma, A sötét erdő, A halál vége – lefedi. A kötetek az emberiség első kapcsolatba lépését mesélik el egy földön kívüli civilizációval.

A Trónok harca alkotói és vezető producerei, David Benioff és D.B. Weiss mellett a True Blood – Inni és élni hagyni című széria forgatókönyvírója, Alexander Woo is csatlakozik a Netflix-projekthez, amelyre Liu is az áldását adta. Sőt, a trilógiát író Cixin Liu és a könyvek angol fordítója, Ken Liu konzultánsként vesz részt a projektben. Az executive producerek listáján ráadásul Rosamund Pike, Brad Pitt vagy Rian Johnson nevébe is belefuthatunk…

A háromtest-probléma 2008-ban jelent meg először könyv formátumban és az egyik legnépszerűbb sci-fi regénnyé vált Kínában. A könyv angol fordítása 2014-ben jelent meg. A trilógiából készülő sorozat premierjével és szereplőivel kapcsolatos részleteket egyelőre nem közöltek.

A streamingóriás egy évvel ezelőtt kötött többéves és több produkcióra szóló megállapodást Benioff-fal és Weiss-szel. Az adaptáció lesz az együttműködés első projektje.

A trilógia az 1960-as években, az úgynevezett kulturális forradalom idején kezdődik Kínában, ahol egy asztrofizikust a lánya, Je Ven-csie szeme láttára vernek agyon a vörösgárdisták. Évekkel később a lány egy titkos kutatási projekten dolgozik és jeleket fog a világűrből, a Triszolarisz bolygóról. Je Ven-csie békés szándékú földönkívüliekben reménykedik, és válaszol nekik, miáltal megváltoztatja a dolgok menetét.

A nagyszabású sci-fi sorozat a Netflixre érkezik majd, valamikor 2022-ben.

<