Hír és közéleti magazin

A Hazatérés folytatása után Pókember ki is lép a Marvel-univerzumból!?

Miután Tom Holland nem kevesebb mint hat filmre írt alá, mint Pókember – ebből 3 saját film és 3 közös film (ebből az egyik a Polgárháború volt, a másik kettő pedig minden bizonnyal a ketté osztott Végtelen háború lesz) a Bosszúállókkal – elég derült égből villámcsapásként érkezett a tegnapi pletyka, pontosabban interjú, amelyben Amy Pascal, a Sony 2015-ös szivárogtatási botránya következtében kirúgott vezetője mondott érdekességeket.

Pókember élete ugye eddig sem volt rózsás. A Sony előbb Sam Raimi-val forgatott le egy trilógiát, amit a közvélemény – szerintem – csúnyán alul értékel, hiszen a Tobey Maguire-féle Pókember nagyon is rendben volt. Aztán jött a Marc Webb-féle A csodálatos Pókember, amely szintén trilógiának készült, de az Andrew Garfield főszereplésével készült  projekt két rész után megbukott.

Ezután nem sokkal a Marvel Studios-Disney-Sony trió megállapodott abban, hogy osztozkodnak a jogokon, aminek a részleteit pontosan nem ismerjük, de a lényege, hogy Pókember szabadon mozoghat a Marvel-univerzumában, miközben a Sony animációs mozifilmet, na meg két Pókember-univerzumban játszódó filmet is tervez, vagyis az univerzum jogai éppen úgy az övék is, azt viszont nem tudni, hogy élőszereplős Pókember-filmet is forgathatnának-e, ha akarnának – bár ennek valljuk be nem sok értelme lenne jelenleg.

A fentebb említett és lentebb beágyazott Amy Pascal interjúban viszont egy elég érdekes elmélet hangzott el azzal kapcsolatban, hogy mi lesz Pókemberrel az elkövetkező években.

Pascal szerint a mostani Marvel-Disney-Sony-megállapodás olyan ritka a filmtörténelemben, hogy nemigen lesz erre példa a közeljövőben. Azonban szerinte a 3. önálló Pókember-film már nem a Marvel-univerzumán belül készül majd el, hanem a Sonynál. A lenti interjúban erről mesél és annak ellenére érdemes figyelni a szavaira, hogy már nem ő a Sony vezére, hiszen producerként továbbra is ott áll a készülő Pókember-filmek mögött (a Hazatérés, annak folytatása és a Sony animációs Pókember-filmje mögött is), vagyis többet tudhat Pókember (jogainak) sorsáról, mint bárki más.