Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

A Helix 2. évada még az elsőn is túltett

Vannak egészen alacsony-nézettségű sorozatok, amelyek nem csak, hogy nagy nézősereget, de még csak nagy médiafigyelmet sem kapnak, miközben olyan egyedülálló atmoszférával rendelkeznek, hogy sokunk toplistáján előkelő helyen szerepelnek.

A Banshee, az Orphan Black, vagy éppen a Helix bőven elfér ebben a kategóriában, nálam speciel mindhárom eléggé favorit, sőt az oldal indulásakor éppen azt a célt tűztük ki magunk elé célul, hogy ezeket az itthon kevésbé ismert sorozatokat kicsit közelebb hozzuk a hazai sorozatszeretőkhöz.

helix-season-2-poster

A Helix sarkkörön játszódó első évada után eléggé húztuk a szánkat, amikor kiderült, hogy a második évad maga mögött hagyja a kissé klausztrofób, liftzenével tarkított miliőt, aztán a 2. évad olyan kezdést produkált, hogy minden előzetes rosszallásunk tovaszállt.

Kezdődött az egész a két idősíkkal, majd a szépen lassan kibontakozó történettel, ami tökéletesen illeszkedett az első évad eseményeihez, ráadásul a készítők St. Germain szigetén is megteremtették ugyanazt a bezártságérzetet, amit az első évadban is ránkhúztak.

Helix Season 2 Dr Jordan

Ráadásul az elsőnél sokkal komplexebb történettel álltak elő, hiszen nem sok fogalmunk volt arról az évad közepén, hogy akkor mire is akarják kifuttatni az évadot, hiszen az írók olyan sok izgalmas szálon futtatták az eseményeket, hogy tippünk sem volt arra, hogy mire húzzák fel a finálét.

Michael szektája, a Narvik-C és az emberiség megtizedelése, Jules halhatatlan gyereke, Dr. Jordan 30 évvel későbbi küldetése, Alan háborúja, vagy éppen Peter “megőrülése” mind-mind önmagukban is érdekes szálak voltak, de hogy ebből 13 rész alatt egy komplex évadot tudtak összerakni több mint figyelemreméltó. Persze volt, hogy akadozott a történet, vagy furcsa pálfordulatot vettek a karakterek, de a ki kivel? és ki ki ellen? már az előző évadban is a Helix egyik nagy erőssége volt.

Az operatőri munka, a rendezés és a vágás pedig továbbra is rendhagyó, nem is beszélve a zene választásról, ami még különlegesebb élménnyé tette az évadot, a látványban igaz elég kettős érzéseim vannak, hiszen a remek maszkok mellé egyszer-kétszer olyan blődségek játszottak be, mint a CGI-ból megalkotott tűz…

Helix Season 2 Amy

Összességében azonban továbbra is le a kalappal a Helix alkotói előtt, én nagyon reménykedem egy harmadik évadban, igaz talán az lenne a legjobb, ha ezzel az egészen korrekt lezárással maradna meg az emlékeinkben a sorozat. 10/8

<