hétfő, január 25, 2021

A hét filmje: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

-

 

A végzős gimnazista Greg (Thomas Mann) fura, bogaras srác, aki a kamaszkort úgy próbálja túlélni, hogy észrevétlen marad, és senkit sem enged közel magához. Egyetlen társasága Earl (RJ Cyler), akivel klasszikus filmekről készítenek rövidfilmes paródiákat, de ő se barát, inkább csak munkatárs. Amikor azonban Greg anyja (Connie Britton) ráveszi, hogy töltsön több időt osztálytársnőjével, a halálos beteg Rachellel (Olivia Cooke), Greg felfedezi az emberi kapcsolatok értékét.

Ebben a részben arról lesz szó, hogyan született a film

2013 nagy könyvszenzációja volt Jesse Andrews regénye, a ?Me and Earl and the Dying Girl”, amely egyéni humorával, remek dialógusaival és hiteles tizenéves karaktereivel az olvasókat és a kritikusokat is lenyűgözre. Alfonso Gomez-Rejon filmváltozata megőrzi a könyv összes erényét, és a mozivásznon alkotja újra Greg keserédes utazását a felnőttkorba. A film, amely elnyerte a 2015-ös Sundance Filmfesztivál fődíját és közönségdíját, szarkasztikus humorral tiszteleg a filmtörténet nagy klasszikusai előtt, és felcsendül benne Brian Eno néhány, eddig sosem hallott szerzeménye is.

Bár az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni Gomez-Rejonnak csupán a második filmje, a rendező biztos kézzel irányította a produkciót. ?Hatalmas ambíciók feszítették ? meséli róla Nora Skinner executive producer ?, amire szükség is volt, hogy megbirkózzon a bonyolult történettel.?

Gomez-Rejon, aki a korábban a Glee ? Sztárok leszünk és az Amerikai Horror Story című tévésorozatból rendezett epizódokat, és csinált egy horrorfilmet ?The Town That Dreaded Sundown” címmel, második filmjéhez sokkal személyesebb történetet keresett. Így talált rá Gaines sztorijára. ?A forgatókönyv újszerű volt, őszinte és vicces ? magyarázza Gomez-Rejon ? , jóval több, mint egy szokványos tinisztori. Nemrég veszítettem el apámat, és ezzel a filmmel akartam feldolgozni a veszteséget.?

A történet főszereplője, a kamaszkor gondjaival viaskodó Greg filmes babérokra tör, de Jesse Andrewsnak eredetileg nem voltak ilyen ambíciói. Amikor azonban a könyv sikere után Andrews ügynöke, Anna DeRoy megkereste Dan Fogelmant, aki többek között az Őrült, dilis, szerelem és az Aranyhaj és a nagy gubanc forgatókönyvét jegyzi, hogy adaptálja mozivászonra a történetet, Fogelman váratlan ötlettel állt elő.

?A regény hangja olyan egyéni volt, hogy úgy éreztem, Andrewsnak magának kell filmre írnia ? mondja Fogelman, aki végül producerként vett részt a projektben. ? Ez elején segítettem neki, mert zöldfülű volt a forgatókönyvírásban, de hamar belejött, és nagyszerű munkát végzett.?

Az Indian Paintbrush produkciós csapata szintén elégedett volt az elkészült forgatókönyvvel, és több rendezőnek is megmutatta. Az inkább tévés munkáiról ismert Gomez-Rejonnak egykori kollégiumi szobatársa, Jeff Somerville társproducer tanácsára hatásos vizuális prezentációt készített, ezzel sikerült lefőznie vetélytársait. ?Alfonso víziója eredeti és újszerű volt ? meséli Steven Rales producer. ? Bebizonyította, hogy kisujjában van az egész filmtörténet, és mesterien kezeli a zenét.?

?Alfonso imádja a mozit ? fűzi hozzá Jeremy Dawson producer. ? Többet tud a régi filmekről, mint bárki.?

Greg, akit Thomas Mann alakít, életét azzal tölti, hogy valódi érzelmeit álarc mögé rejti. ?De az ember nem rejtőzködhet állandóan ? magyarázza a rendező. ? Előbb-utóbb ki kell bújni a csigaházból, és meg kell mutatni a világnak, ki vagy. Így lesz belőled felnőtt.?

A tizenéves srác elmélyülő barátsága osztálytársával, a rákbeteg Rachellel, akit Olivia Cooke játszik, egyre nehezebbé teszi a szerepjátszást. ?Greg kizárja a világot, állandóan egy művészfilm forgatókönyve pereg az agyában ? mondja Gomez-Rejon. ? Most azonban egy olyan valóságba csöppen, amely nem igazodik a fantáziáihoz.?

Greg fő eszköze a valóság elleni harcban a humor és a tagadás, de ahogy feladja kívülálló pozícióját, élete gazdagabbá válik, és megtanul érezni ? az érzelmek pedig sokszor fájnak.

Bár a történet gimnázistákról szól, az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni jóval túllép a szokványos tinifilmek keretein. ?Az idősebb nézőkben felidézi a kamaszkor gyötrelmes szépségét ? véli Rales ?, a fiatalabbakat pedig arra emlékezteti, hogy van remény a káoszban, és érdemes életreszóló barátságokat kötni.?

Én Earl és a csaj aki meg fog halni

Ebben a részben bemutatjuk Greget, Earlt és a csajt, aki meg fog halni

Az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni főszereplője három fiatal színész: Thomas Mann, aki Greget, Olivia Cooke, aki Rachelt, és RJ Cyler, aki Greg barátját, Earlt alakítja.

?Mindhárman ugyanolyan viccesek és őszinték, mint az általuk megformált karakterek ? mondja Gomez-Rejon. ? Egyetlen hamis hang sincs az alakításukban, és a legsúlyosabb jelenetekben sem érzelgősek.?

Greg szerepében Thomas Mann brillírozik. ?Greg szeretné túlélni a gimit ? magyarázza Gomez-Rejon. ? Azt a stratégiát választja, hogy amennyire csak lehet, észrevétlen marad, és nem kerül összeütközésbe senkivel. Nincsenek barátai, még Earl sem az, pedig kölyökkoruk óta titokban együtt csinálnak filmeket. Nem akar senkihez közel kerülni, nehogy később megbántsák.?

Greg gyors észjárása és öniróniája megtetszik Rachelnek, aki illúziók nélkül néz szembe állapotával. ?Greg lefegyverzően őszinte ? elemzi a figurát a rendező. ? Rögtön az elején közli Rachellel, csak azért jött, mert az anyja rákényszerítette, és Rachelnek a sok részvétteljes arc után pont erre van szüksége.?

Gomez-Rejon kerülte, hogy Rachel és Greg kapcsolata a szokványos románcba torkolljon. ?Az elmúlt 5-10 évben gyönyörű szerelmes filmek készültek ? mondja a rendező. ? Én azonban valami mélyebb, szokatlanabb kapcsolatot akartam két olyan ember között, akik elfogadják egymás olyannak, amilyenek.?

Rachel már a betegsége előtt sem hétköznapi lány, a betegség azonban még inkább felerősíti egyéniségének érdes vonásait. ?Rachel sosem törekedett népszerűségre ? magyarázza Gomez-Rejon. ? Művészlélek, és a fiatal művészek gyakran kívülállók. Most, hogy kevés van hátra az életéből, nincs kedve hétköznapi figurákra fecsérelni az idejét. Inkább olyan csodabogarakkal lóg, mint Greg és Earl.?

Cooke nagyon megküzdött a szerepért. ?A meghallgatáson mindent beleadtam ? emlékezik a színésznő ?, és levélben is megírtam a rendezőnek, miért akarom eljátszani Rachelt.?

A rendező a forgatáson szabad kezet adott Cooke-nak. ?Alfonso csak a fő irányokat jelölte ki ? folytatja Cooke. ? Felszabadító érzés volt, hogy ennyire bízik bennem.?

Rachel komoly fizikai változáson megy át betegsége során, és a fiatal színésznő úgy döntött, hogy kopasz paróka helyett inkább leleborotválja a haját. ?A hajam lenyírása nagyon személyes élmény volt ? meséli Cooke. ? Én magam csináltam, RJ és Thomas segítségével. Először kis tincsekbe fogtam a hajamat, és levágtam körülbelül öt centisre. Aztán elkezdtük leborotválni. Először nevettem, hogy milyen furán nézek ki, de a végén már sírtam. Sebezhetőnek és magányosnak éreztem magam. A haj iszonyú fontos része a nők önazonosságának.?

Greg barátját és alkotótársát, Earlt RJ Cyler játsza, akinek ez az első filmszerepe. Amíg Rachel fel nem tűnik az életében, ő Greg egyetlen bizalmasa. Kapcsolatuk kissé szokatlan, mert Greg szülei jómódú értelmiségiek, Earl viszont a a város szegénynegyedéből származó afro-amerikai srác.

Earlre hosszú keresés után bukkantak rá az alkotók. ?Rengeteg meghallgatást tartottunk, de még a forgatás megkezdése előtt két héttel sem találtuk meg az igazit ? emlékszik Jeremy Dawson producer. ? Ekkor jelent meg RJ. Semmilyen tapasztalata nem volt, de színésznek született. Olivia és Thomas azonnal a védőszárnyai alá vették, és a forgatás alatt elválaszthatatlanok voltak. RJ mindenkiből kihozta az őrültet. Végigszökdécseltek Pittsburghön, és az utca közepén indiántáncot jártak.?

Miután a meghallgatáson összeolvasták a szöveget, Mann közölte az alkotókkal, hogy szerinte csak és kizárólag RJ játszhatja Earlt. ?Nem értettem, hol bújkált idáig ? meséli Mann. ? Ilyen tehetséggel már rég sztárnak kellett volna lennie.?

Gomez-Rejon szerint Earl Greg lelki ikertestvére és morális iránytűje. ?Earl mögött nehéz gyerekkor áll ? magyarázza a rendező ?, de megvan benne az az önbizalom, ami Gregből hiányzik, és pontosan érzi, hogy mi a jó, mi a rossz.?

A filmezésben zöldfülű Cyler idegesen kezdte a forgatást, de szorongása hamar elmúlt. ?Thomas odalépett hozzám, és megölelt, én pedig egyből ellazultam ? meséli a színész. ? Aztán odajött Olivia, és ő is úgy viselkedett, mintha a testvére volnék. Velük az egész forgatás egy hatalmas nagy buli volt.?

EnEarl_main_1000x1443_online_12

Ebben a részben bemutatjuk a többi szereplőt

A három kamasz mellett mellett olyan kiválóságok szerepelnek a filmben, mint Connie Britton, Nick Offerman, Jon Bernthal és Molly Shannon. Connie Britton és Nick Offerman alakítják Greg szüleit, akiket Andrews a saját szüleiről mintázott. ?Az öregem elég bogaras fickó ? árulja el Andrews. ? Olyan tarkabarka sarongot ugyan sohasem venne fel, mint Greg papája, de a macskával ő is sokat beszélget.?

Greg szülei imádják fiukat, és segíteni szeretnék a felnőtté válásban. Amikor Rachel megbetegszik, Greg anyja úgy érzi, itt a nagyszerű lehetőség, hogy a fia életre szóló tapasztalatot szerezzen. Ezért erőlteti, hogy menjen át Rachelhez.

Greg apja szociológia-professzor, aki szabadidejében filmtörténeti leckéket ad a fiúknak, és bevezeti őket az ínyenc kaják világába. ?Amikor elolvastam a forgatókönyvet, a figuráról egy régi színháztörténet-tanárom jutott eszembe, akinek a teljes neve Bernette M. Hobgood volt, de mi csak Hobnak hívtuk ? meséli az apát megformáló Offerman. ? Nagy hangú, kopasz, szakállas pasi volt, aki hatvanas évekből származó hippiláncokat hordott a nyolcvanas évek végén, és állandóan kis barna cigiket szívott. Mikor a szerepre készültem, megpróbáltam felébreszteni a bennem lakozó Hobot.?

A halálos beteg Rachel édesanyját, Denise-t, Molly Shannon alakítja. ?Nem hiszem, hogy van színésznő, aki nála jobban tudna egyensúlyozni a komédia és a tragédia határán ? áradozik róla Skinner. ? Az alakítása egyszerre vicces és megrendítő.?

McCarty, a szupercool, kitetovált történelemtanár szerepében a The Walking Dead tévésorozatból ismert Jon Bernthal tűnik fel. ?Hálás szerep, és Jon brillírozik benne ? mondja Skinner. ? Mindannyian ilyen megértő tanárra vágyunk, aki, ha rosszat csinálunk, csak megveregeti a vállunkat, és ennyit mond: nem baj, öreg, túl vagy rajta, meglátod, minden rendbe jön.?

Ebben a részben a forgatásról lesz szó

Az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni felvételei Jesse Andrews író-forgatókönyvíró szülővárosában, Pittsburgben zajlottak. Sőt, Andrews életének legfontosabb helszínei is felbukkannak a filmben: Greg iskolája az gimi, ahol egykor Andrews tanult, Gregék otthona pedig az a Squirrel Hill-i ház, ahol felnőtt.

?Fura érzés volt, egyszersmind nagyon felelemlő ? árulja el Andrews. ? Mikor a regényt írtam, pontosan itt képzeltem el a történetet.?

A forgatás olyan volt a Squirrel Hill-i szomszédság számára, mint valami hosszúra nyúlt utcabál. ?Hatalmas szeretettel fogadták a stábot ? meséli Dawson ?, és mi is szívesen láttunk mindenkit.?

Greg filmbeli gimnáziumát Gomez-Rejon komor, szigorú hangulatú épületnek álmodta meg, és Andrews alma matere, a Schenley Hight pontosan megfelelt az elképzeléseinek. A gimnáziumot, melynek köveit egykor olyan hírességek koptatták, mint Andy Warhol, vagy a jazzmuzsikus Ray Brown, évekkel ezelőtt bezárták, és most készülnek társasházzá átalakítani, a filmeseknek azonban megegyeztek az ingatlanfejlesztővel, hogy a forgatás befejeztéig várjon az átépítéssel. ?Az épület eléggé leromlott ? magyarázza Dawson ?, de mi kipofoztuk, újra bebútoroztuk, és telizsúfoltuk sokszáz diákkal.?

A Schenley Hight életre keltésében nagy segítséget kaptak egy lelkes öregdiáktól, aki az iskola bezárásakor rengeteg érdekes emléktárgyat mentett meg, és mikor megtudta, hogy a filmesek mire készülnek, minden kincsét a rendelkezésükre bocsátotta.

A Pennsylvania dél-nyugati részén fekvő, dimbes-dombos Pittsburgh a filmben szinte önálló szereplővé növi ki magát. ?Csodálatos a fekvése, és gyönyörűek az épületei ? áradozik Dawson. ? Teljesen beleszerettünk a városba.?

A rendező erős vizuális csapatot gyűjtött össze elképzelései megvalósításához. Az operatőr a dél-koreai Chung-hoon Chung volt, aki Chan-wook Park állandó munkatársaként olyan filmeket jegyez, mint az Oldboy, és a Lady Vengeance ? A bosszú asszonya.

?Ő az utolsó operatőr, akit egy amerikai gimifilm kamerája mögé elképzelnénk ? magyarázza Dawson. ? De pont azért választottuk, hogy kerüljük a kliséket.?

?Chung nyitott, kreatív, spontán művész ? veszi át a szót Skinner. ? Vagyis ugyanolyan, mint Alfonzo. Fantasztikus párost alkottak.?

Bár Chung általában komor hangulatú filmeket készít, Gomez-Rejon szerint ő volt a legviccesebb figura az egész forgatáson. ?Értette és szerette a film karaktereit ? mondja a rendező. ? Rengeteg párbeszéd van a filmben, és ezeket nem a megszokott módon akartuk felvenni. Bár részletes sztoriboard készült a filmhez, a forgatáson sokszor félredobtuk, és új megoldásokat kerestünk.?

A filmben Chung kifejezésével élve több ?mikrovilág” él egymás mellett, amelyeket eltérő módon kellett bevilágítani és felvenni. ?Ott volt Gregék háza, Rachel hálószobája, Earl otthona, a gimnázium ? magyarázza az operatőr. ? Ezek mind különböznek egymástól. A gimi kaotikus világát régi neonokkal világítottuk be. A fiatalok otthona melegebb világítást kapott. Minden képi megoldás az érzelmi hatást szolgálta.”?

Gerald Sullivan díszlettervező hasonló elvek alapján dolgozott. ?Az összes főszereplő a karakteréhez illő környezetet kapott ? magyarázza Sullivan. ? Greg fiatal filmes, fanyar, egyéni humorral. A szobája a menedéke, ahol szabadjára engedheti a fantáziáját. Rachel szobája jóízlést és kreativitást sugároz, ellentétben a ház többi részével, amit az anyja rendezett be.?

Gomez-Rejon sokféle módon tiszteleg filmes bálványai előtt. Greg számítógépén az Oscar-díjas vágó, Thelma Schoonmaker képe látható, a fiú Az utolsó valcer (Last Waltz) feliratú pólót visel, a szobája falán az Aljas utcák és a Négyszáz csapás plakátja lóg, asztalán a Féltékenység forgatókönyve hever, amit Nora Ephron jegyez, mellett pedig Ephron férjének forgatókönyve, a Casino.

EnEarl_socialmedia (1)

?Rengeteg ilyen utalás van a filmben ? árulja el Gomez-Rejon. ? De egyik sem öncélú, valamilyen módon mindegyik reflektál a történetre.?

Jennifer Eve jelmeztervező is a figurák személyisége alapján dolgozott. Greg ruhatára a fiú filmes rajongását tükrözi. ?Alfonso azt kérte, hogy Greg ne a szokásos indie srác legyen ? mondja a jelmeztervező. ? Greg szobáját a zöld szín jellemzi, és ugyanennek a színnek egy másik árnyalatát használtam a dzsekijéhez, hogy mikor kilép a szobája menedékéből, akkor is magán viselje az otthoni színpalettát.?

?Rachel erős egyéniség, aki még súlyos betegen is kényesen megválogatja, mit vesz fel ? folytatja Eve. ? Earlnek van stílusérzéke, pénze viszont annál kevesebb, ezért a ruhái nem mindig passzolnak, mert leárazásokon szerzi be őket.?

A film zenei anyagát szintén aprólékos műgonddal választották ki az alkotók. ?Alfonzó azt akarta, hogy minden kép és hang óraműszerű pontosságal működjön együtt ? magyarázza Randall Poster zenei supervisor. ? Brian Eno muzsikája meghatározó volt.?

Gomez-Rejon eredetileg csak ideiglenes jelleggel, a vágást segítendő tette Eno ?The Big Ship? című dalát a Greg és Earl által Rachelnek forgatott film alá, de rájött, hogy a szám kihagyhatatlan. ?Tökéletesen megfogalmazta, amit a filmről gondoltam ? magyarázza Gomez-Rejon. ? Amikor a prodecerekkel arról kezdtük beszélgetni, kit kérjünk fel zeneszerzőnek, már tudtam, hogy nekem Eno kell.?

Eno sosem szerzett még filmzenét, de az alkotóknak sikerült rábeszélniük. ?Küldött nekünk néhány eddig még publikálatlan szerzeményt ? meséli Gomez-Rejon ?, és új zenéket is komponált.?

Amikor levetítették az első vágott változatot, Fogelman megkönnyezte a filmet. ?Még sosem hatott rám film ennyire ? árulja el a forgatókönyvíró-producer. ? Teljesen a hatása alá kerültem. Nem úgy mondanám, hogy szomorú volt, vagy vidám, inkább gazdag és különleges.?

?Alfonsónak olyan mesterei voltak, mint Martin Scorsese, Alejandro González I?árritu és Nora Ephron ? magyarázza Skinner. ? Szerintem most büszkék lennének rá.?

Gomez-Rejon úgy véli, régi mestereitől azt tanulta meg, hogyan kell filmet csinálni, de arra, hogy miért, csak most jött rá. ?Fantasztikus érzés, hogy leforgathattam ezt a mozit ? összegez a rendező ?, és hálás vagyok érte a producereknek, akik megbíztak bennem.?

Dawson szerint az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni a barátságról, az életről és a szeretetről szól. ?Ahogy Mr. McCarthy fogalmaz a filmben, mindig tartsuk nyitva a szemünket ? magyarázza a producer ?, és ha jól figyelünk, egyre mélyebben fogunk belelátni azokba, akiket szeretünk. A film készítése közben jöttem rá, hogy ez mennyire így van.?

Ebben a részben moziklasszikusokat parodizálunk

Greg és Earl azóta, hogy Greg édesapja kölyökkorukban megismertette őket a filmtörténet nagy klasszikusaival, titokban rövidfilmeket csinál, amelyekben nagy moziklasszikusokat figuráznak ki. A történet kezdetéig 42 híres film paródiáját készítették el a Mechanikus narancstól az Aranypolgárig.

?Ezek a filmes friscskák sokat elmondanak Gregről ? magyarázza Jeremy Dawson producer ? , és arra gondoltuk, hozzáadna a filmünkhöz, ha tényleg megcsinálnánk őket.?

Dawson egy korábbi Wes Anderson-produkcióban már dolgozott két kiváló pittsburgi filmessel, Edward Bursch-sel és Nathan O. Marsh-sal, és most őket kérték fel a skeccsek elkészítésére.

Greg és Earl a legtöbb szerepet maguk játszák alkotásaikban, emellett bábfigurákat és különböző animációs technikákat is használnak. ?Olyan filmeket akartunk csinálnunk, amiket két tehetséges gimnazista össze tud hozni ? magyarázza Gomez-Rejon. ? Nagyon ügyeltünk rá, hogy minden részlet hihető legyen.?

Bursch volt az operatőr, Marsh készítette a rajzokat, a bábfigurákat és a többi kézimunkát, és ő illusztrálta a DVD-borítókat is: a két filmes szinte lubickolt a különleges feladatban.

?Különböző formátukra forgattunk ? meséli March ? a 16mm-es filmtől a mini DV és HD kamerákon keresztül az iPhones-ig minden eszközt kipróbáltunk, amihez két elszánt gimnazista srác hozzá tud férni.?

Gomez-Rejon alapos filmtörténeti tudása és filmszeretete remekül jött a zanzásítandó klasszikusok kiválasztásakor. ?Emléket akartam állítani kedvenc rendezőimnek ? magyarázza a rendező. ? De hogyan válasszak? A díszlettervezőnk minden áldott nap nekem szegezte a kérdést, hogy állok a listával, mert nekik készülniük kellett rá, bábfigurákat és hasonlókat csinálni, de én az utolsó pillanatig variáltam.?

Az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni egyik csúcspontja az az összeállítás, amit a két srác Rachel tiszteletére készít. Három részből áll: az első egy filmes ajándék, amit Greg és Earl vett fel Rachel osztálytársaival Andy Warhol Screen Tests-jének stílusában ? Gomez-Rejon ezzel Warhol előtt is tiszteleg, aki maga is pittsburghi volt, a második Charles és Ray Eames klasszikus stop-motion filmjeit idézi, a harmadik pedig formákkal és színekkel játszik.

Greg felnőtté válásának egyik legfontosabb eleme, hogy míg korábban a maga örömére dolgozott, most valaki másnak készít filmet. ?Arra használja a tehetségét, hogy kifejezze Rachel iránti rajongását ? mondja Gomez-Rejon. ? Korábban szavak mögé rejtőzött, most színek, formák segítségével fejezi ki magát. A filmben művészként is felnő, és megtanulja Rachel egyik leckéjét: teljesen oké, ha az ember néha csendben marad.?

Kapcsolódó bejegyzések

Megérkezett a BOMBSHELL előzetese

A Bombshell a Fox News vezérének meeto botrányát dolgozza fel.

A hét filmje: SZÁRNYAS FEJVADÁSZ 2049

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD...

AZ – Így született az év horrorfilmje

Derry-ben 27 évente feltámad a gonosz, és vadászni kezd a városka legvédtelenebb lakóira: a gyerekekre. Így megy ez ősidők...

A hét filmje: PÓKEMBER – HAZATÉRÉS

A Pókember – Hazatérésben Peter Parker belelendül és igyekszik felzárkózni a Bosszúállók csapatához. A képregények történetének legnépszerűbb figurája végre...

Friss

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

Liam Neeson ismét megnyerte a hetet a mozikban

Liam Neeson új filmje, a The Marksman ezúttal sem talált legyőzőre.

A Hírstart ajánlata