vasárnap, január 24, 2021

A hét filmje: John Wick

-

A visszavonult bérgyilkost egy brutális orosz gengszter arra kényszeríti, hogy ismét akcióba lendüljön: azzal a könyörtelenséggel vadássza le az ellenfeleit, amely legendássá tette a bűn világában. A John Wick a gyönyörűen fényképezett New Yorkban játszódó, stílusos bosszútörténet Keanu Reeves főszereplésével.

Imádott felesége váratlan halála után John Wick (Reeves) még kap egy utolsó ajándékot tőle: egy beagle kiskutyát, Daisyt azzal az üzenettel, hogy ne felejtse el, hogyan kell szeretni. De nem gyászolhat békében: 1969-es Boss Mustangja felkelti a szadista gengszter, Iosef Tarasov (Alfie Allen) figyelmét. John nem hajlandó eladni az autót, de Iosef ezt nem fogadja el. Embereivel betör John házába, őt eszméletvesztésig verik, Daisyt pedig megölik. Azt azonban nem tudják, hogy kivel kezdtek ki, és hogy a tettükkel magukra haragították az alvilág egyik legbrutálisabb bérgyilkosát.

John nekilát a kocsija felkutatásának, és eközben New York olyan bugyraiba jut el, amelyeket a turisták sosem látnak: a bűn szupertitkos világa ez, ahol valaha John Wick volt a legelvetemültebb gazember.

Megtudja, hogy a támadója az orosz maffiafőnök, Viggo Tarasov (Michael Nyqvist) egyetlen fia, de ez sem tartja vissza attól, hogy bosszút tervezzen. Amikor elér Viggóhoz ennek a híre, komoly összegű vérdíjat ajánl annak, aki megöli Johnt.

Egy egész hadsereggel a nyomában John ismét az a kegyetlen gyilkológép lesz, akitől az alvilág valaha rettegett. A háborúja Viggo és az emberei ellen azonban kétesélyes: könnyen lehet, hogy a pusztítást senki sem élheti túl.

Kapcsolódó

KÉJLAK filmkritika

5 nős férfi vett közösen egy lakást, melyben kiélhetik titkos vágyaikat, randizhatnak házas életüket mellőzve. Egy nap holtan találnak az ágyban egy meztelen, odabilincselt lányt. Csak nekik van kulcsuk. Te mennyire bízol meg a barátaidban? Valaki hazudik. Meddig mész el? Meddig falazol? A te lelkiismereted tiszta?

Ballerina – Alakul a John Wick női főszereplős kistesója

Az alkotók ígérete szerint az új filmjük nem a John Wicket fogja leutánozni. Mondjuk annak ott az Atomszőke.

Teljesen őrült lesz a Mátrix 4.

Lana Wachowski már nem a húgával, hanem szólóban rendezi a Mátrix 4. részét. Az egyik stábtag szerint eszement filmet kapunk.

Valentin-napi meglepetés filmkritika

Rég láttam ennyire súlytalan filmet az Amerikában elvileg igen kényes témáról, az abortuszról.

Most a címlapon

Újabb Black Mirror-rész válik valósággá

A Microsoft szabadalmat nyújt be az elhunyt embereket imitáló csetrobotok létrehozására

Így készült a Keresztanyu sorozat zenéje

Rengeteg munkát pakoltak a Keresztanyu című magyar sorozat zenéjébe.

ValóVilág 10: VV Vivi megy párbajozni

A kiválasztás során Bálint, Fru, Robi és Moh Vivire; Vivi Frura, Merci Virágra, Virág Mercire, Dani pedig Mohra tette a jelét.

Befutott a The Walking Dead alkotójának új animációs sorozata

Invincible címen az Amazonra érkezik Robert Kirkman új animációs sorozata, amelyben több The Walking Dead-szereplő is munkát vállalt.

A Hírstart ajánlata