Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A Hobbs & Shaw gyengébben nyitott az előző 5 Halálos iramban filmnél

Persze a stúdiónak nem kell kétségbe esnie így sem.

A Halálos iramban-sorozat 2006 óta leggyengébb, 60,8 millió dolláros bevételével nyitott a hétvégén Észak-Amerikában a 18 éves széria első különálló filmje, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw.

A misztikus akciófilmre azonban további 120 millió dollárért váltottak jegyet a világ más országaiban, s a 180 milliós globális nyitóhétvégi árbevétellel a Hobbs & Shaw a forgalmazó Universal Pictures eddigi ötödik legnagyobb dobása világviszonylatban.

A Hobbs & Shaw észak-amerikai nyitóhétvégi bevétele a leggyengébb a sorozat 2006-ban bemutatott filmje, a Halálos iramban: Tokió hajsza óta, amely 24 millió dollárt hozott forgalmazásának első hétvégéjén.

A 200 millió dollárból forgatott produkció aránylag gyenge hazai indulása nem különösebben aggasztja a Universal Pictures-t, mert a Halálos iramban-filmek hagyományosan jól szerepelnek külföldön, például Kínában, ahol csak augusztus 23-án kerül a mozikba.

A legutóbbi Halálos iramban film, a tavaly előtt bemutatott 8. rész 98 miilió dollárral nyitott az USA-ban, végül 226 millióig menetelt 13 hét alatt. Azonban nem véletlenül optimista a stúdió a kínai piacot illetően, ugyanis a Halálos iramban 8 Kínában 184 millióval nyitott az első hétvégén, s végül 392 millióig menetelt, főleg ennek köszönhette, hogy elérte az 1 milliárdos álomhatárt.

A hétvégi kasszasikerlista második helyezettje 38,2 millió dolláros jegyárbevétellel a harmadik hete vetített Az oroszlánkirály, amelynek globális összbevétele a héten meghaladta az 1 milliárd dollárt.

Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című új filmjére még második hétvégéjén is 20 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai és kanadai mozikban, ami elegendő volt a harmadik helyezéshez. Negyedik helyen a Pókember: Idegenben végzett 7,7 millió dollár bevétellel, ötödik a Toy Story 4 7,2 millió dollárral.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<