A ‘Homeland’ az 5. évadra is képes volt megújulni

-

Nézettsége és buzza már egyre kevésbé van, azonban még mocskosul feszült és izgalmas sorozat a Homeland, amit csak olyan dolgok tesznek kissé visszássá – mint az itt részletesebben is taglalt hekkelési jelenet -, hogy a felszínen alaposnak és részletgazdagnak tűnő történetben bőven akadnak kidolgozatlan részletek.

Na de a Homeland azon kevés sorozatok egyike, sőt tulajdonképpen az az egy sorozat, amely bár nem antológia, mégis képes évadról évadra megújulni, az írószobában merész emberek ülnek, az évadok pedig minden esetben jól átgondoltak és minden alkalommal reflektálnak a világban történő eseményekre – amerikai sorozathoz képest szokatlan módon akár az USA kül- és belpolitikáját is erősen bírálva.

Az új évadban két évet ugrottunk az időben, Carrie (Claire Danes) pedig boldogan él Berlinben biztonsági tanácsadóként, immáron részben gyermekének szentelve önmagát. A pár éve még elérhetetlennek tűnő privátélet és a rózsaszín felhők egészen addig tartanak, amíg dúsgazdag főnöke (Sebastian Koch) úgy nem dönt, hogy adományozás céljából a közel-kelet egyik menekültszállására utazik.

Bár Carrie a lehetséges terrortámadástól, emberrablástól és hasonlóktól tartva kézzel-lábbal ellenzi a dolgot, a főnök hajthatatlan a témában. Carrie meg jó biztonsági főnökként minden követ megmozgat, hogy biztosítsa a főnök útját, előbb a volt munkaadóját, majd a Hezbollahot keresi fel, amivel persze a rózsaszín felhőkből rögtön sötétek lesznek…

Eközben egy másik szálon, de szintén Berlinben egy diplomáciai botrány van kialakulóban, hiszen egy pornóoldalt (de inkább sex-chat bungalót) is üzemeltető hekker addig játszadozik az Iszlám Állam egyik toborzóoldalával, amíg össze nem futnak ott a CIA hekkereivel, majd némi billentyűzetkoptatás során le nem töltenek onnan 1000+ szigorúan bizalmas (de persze nevében CIA végződésű) dokumentumot, amelyek többek közt az USA és Németország közötti egyezségről, az emberek megfigyeléséről szólnak.

A két szál persze szorosan kapcsolódik, ahogy egy idő után Quinn (Rupert Friend) is feltűnik a színen, aki még mindig az egyik legbadassebb karaktere a tévének, ugyanis mostanra az érzelmeit teljesen elfojtó gyilkológép vált belőle, aki természetesen az USA ellenségeire vadászik, csak éppen nem amerikai földön…

A Homeland idei évada az elmúlt évekhez hasonlóan aprólékosan építkezik, az évadnyitó pedig kiválóan tálalt meg ennek az aprólékos építkezésnek, ugyanis a Quinn, a hackerek és Carrie szála is izgalmasnak tűnik, az pedig már most látszik, hogy ezek a szálak bizony összefognak érni.

rating8

Kapcsolódó

Ragadozó madarak és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása filmkritika

Messze nem hibátlan, de bőven szórakoztató lett Harley Quinn "szólófilmje".

Kritika: SYDNEY HALL ELTŰNÉSE

A film Sidney Hall életének három állomását mutatja be. A fiú sikeres könyvet írt a generációjáról, majd nyomtalanul eltűnt.

Kritika: A HOBBS & SHAW a legjobb dolog ami a HALÁLOS IRAMBAN-nal történhetett

David Leitch rendező jelenléte és Vin Diesel hiánya nagyon jót tett az új filmnek.

Kritika: THE HOLE IN THE GROUND

Mekkora teher egyedül nevelni egy gyereket? És mit tegyünk, ha a gyerek egy testrabló entitás áldozatává válik?

Most a címlapon

A Keresztanyu sorozat 14. részében

A Keresztanyu sorozat ma adásba kerülő 14. része a A kutya meg a macska címre hallgat.

A WarnerMedia bejelentette kik hozzák el Magyarországra is az HBO Max-ot

Felállt a csapat, már csak arra kell várnunk, hogy meg is érkezzen Magyarországra az HBO Max.

Wonka címen előzményfilmet kap a Charlie és a csokigyár

mostani film előzményfilm lesz, valószínűleg Wonka fiatalkoráról szól majd.

Már több mint 200 millió előfizetője van a Netflixnek

Több mint 8,5 millióval fizettek elő a Netflix-re 2020 utolsó negyedévében, így már 200 milliónál is több előfizetőjük van.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet