Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A HULU sorozatot készít a GALAXIS ÚTIKALAUZ STOPPOSOKNAK alapján

1981 és 2005 után ismét mozgóképes adaptációt kap a kultikus történet.

Ismét képernyőre adaptálják a történelem egyik legviccesebb sci-fi trilógiáját, a valójában öt részből álló Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) című történetet – írja a Deadline.

A brit Douglas Adams által jegyzett könyvek úgy indulnak, hogy egy idegen faj megjelenik a Föld mellett és megsemmisíti azt, hogy helyet csináljon egy galaktikus autópályának – csak egy átlagos földlakó, Arthur Dent menekül meg, akinek így kezdődnek közel sem szokványos kalandjai a galaxisban, ahol a címben szereplő könyv, a Galaxis útikalauz, illetve annak egy szerkesztője segítségével próbál eligazodni.

A Galaxis útikalauz stopposoknak című sorozatot először Douglas Adams rádiójátékaként ismerte meg a közönség, amelyet 1978-ban a BBC 4 rádió sugárzott fejezetenkénti folytatásokban. 1979 és 1992 között Adams ötrészes regényfolyamot írt, majd 2009-ben kiadták az Eoin Colfer által írt hatodik részt. 1981-ben televíziós sorozat, 1984-ben számítógépes játék, 1993 és 1996 között képregény és 2005-ben mozifilm is készült belőle, melynek forgatókönyvírója és egyik producere maga Douglas Adams volt. 2004–2005 folyamán a regény 3., 4. és 5. részének története alapján The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy Tertiary to Quintessential Phases címmel egy újabb, 14 részes rádiójátékot sugárzott a BBC.

A klasszikus történetből most a Hulu rendelt új sorozatot, az adaptáción Carlton Cuse (Lost, Tom Clancy’s Jack Ryan, Locke & Key) és Jason Fuchs (Wonder Woman, Jégkorszak 4: Vándorló kontinens) dolgozik.

Galaxis útikalauz stopposoknak öt regényének egybefűzött kiadása magyarul legutóbb a GABO gondozásában jelent meg 2015-ben.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Forrás Azonnali.hu
Ez is érdekelhet:
<