A Jessica Jones előzetese után te is november 20-at kiáltasz majd

Végre valahára befutott a november 20-án rajtoló Jessica Jones sorozat első előzetese, amelyet a Netflix gyártott le a Daredevil sorozat kvázi folytatásaként, sőt a továbbiakban még Marvel-hős kap saját sorozatot az online műsorszórótól, hogy aztán pár év múlva A védelmezők (The Defenders) néven, amolyan ‘tévés Bosszúállókként’ egy sorozatba terelje őket.

A Krysten Ritter által alakított Jessica Jones-nak egy Lila embernek is becézett Killgrave nevezetű szupergonosszal gyűlik meg a baja, akit nem mellesleg David Tennant alakít és akinek megvan az a tulajdonsága, hogy képes bárki fejébe bemászni, hogy aztán például öngyilkosságra “kényszerítse” őket. Még szerencse, hogy Jessica Jones-nak sem az az egyetlen tulajdonsága, hogy remek magánnyomozó.

A Jessica Jones Trailer hozza a nagyhatalmak a Supervillain

Jessica Campbell

ugyanis egy baleset során olyan kémiai anyagokkal érintkezik, aminek hatására kómába esik, majd úgy ébred, hogy korlátozottan sérthetetlen, sőt adott esetben repülni is képes. Mivel ebben a balesetben a szüleit is elveszti, a Jones család fogadja magához, ő pedig mindenki előtt titokban tartja képességét, amelyet majd csak Pókember hőstetteinek hatására fed fel. (Egyébként fogalma sincs róla, hogy volt középiskolai osztálytársát, Peter Parkert rejti a pókmaszk.)

Az biztos, hogy sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy Dr. Zebediah

Killgrave

vagy más néven Purple Man lesz a Jessica Jones sorozat főgonosza, hiszen a karakter nem egy mindenki által ismert gonosztevő és ennél már csak az volt meglepőbb, amikor kiderült, hogy a javarészt jámbor karaktereket játszó David Tennant kapta a szerepet. Az előzetes alapján azonban kétség sem fér ahhoz, hogy mind a karakter, mind a színész remek választás volt a szerepre. Killgrave egyébként kém volt, majd egy akciója során egy titokzatos gázzal fújták le, aminek hatására lilára színeződött a bőre és megkapta azt a különleges képességet, hogy nem csak olvasni tud mások gondolataiban, de irányítani is tudja azokat, így borítékolható, hogy a természetfeletti erők megjelenésével egészen más csata zajlik majd le Jessica és Killgrave közt, mint mondjuk a Fenegyerek és Wilson Fisk között zajlott.

Az sem mellékes, hogy a képregényekben Killgrace Jessica Jones tudatát is elfoglalja és ráveszi, hogy ölje meg Daredevilt, vagyis a Fenegyereket, aki ugye a Netflix előző sorozatának főhőse. Az előzetesben elhangzó “Visszatért. Eljött értem.” ezért egy kicsit össze is zavart minket. Vajon már megvolt az első “találkozásuk”?

A november 20-án érkező sorozatban egyébként Mike Colter (ő alakítja majd a Marvel és a Netflix következő sorozatának főhősét, Luke Caget), Rachael Taylor (666 Park Avenue), Carrie-Anne Moss (a Mátrix trilógia Trinityje), Eka Darville (The Originals, Empire) és Erin Moriarty Vörös özvegy és Wil Traval (OUAT, Vörös özvegy) is fő szerepet kapott.

A sorozat alkotója Melissa Rosenberg, az Alkonyat-filmek és a Dexter-sorozat forgatókönyvíró-producere, az írók pedig az a Brian Bendis és Michael Gaydos, akik a sorozat alapjűul szolgáló Alias-képregényeket is szerezték.

Jessica Jones

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Ethan Hawke Magyarországon forgathat Marvel-sorozatot

Ethan Hawke is benne lesz a Disney+ készülő sorozatában, a Moon Knight-ban, vagyis a Holdlovagban.

Hirdetés

Hírstart