Hír és közéleti magazin

‘A kém’ vágója mesélt a forgatásról

Brent White az elmúlt évtizedben Hollywood egyik legnagyobb sztárja lett, minden rendező vele akar dolgozni. Pedig a nézők nem ismerik. A pasas majd ötven, kitérdelt farmert, kinyúlt pulóvert hord, nem szívesen beszélget senkivel ? állítólag mégis ő az álomgyár leghumorosabb embere: és nagyon sokan mások neki köszönhetik, ha viccesnek látszanak. Judd Apatow az összes filmjét vele csinálta. Foglalkozása: vágó. Legújabb és ? ahogy mondja, legnehezebb ? munkája valószínűleg a leghumorosabb is: A kém számtalan rögtönzését, poénját és dumáját ő alakította olyan ritmusúvá, hogy a néző a lehető legjobban szórakozzon ? és megállás nélkül nevethessen.

AKem_jelenetfoto

? A kém azért különleges ? nyilatkozta White a NY Timesnak ?, mert egy csomó rögtönzésmániás színész, élükön Melissa McCarthy-val találkozott egy rendezővel, Paul Feig-gel, aki még a jelenet felvétele közben is folyton új vicceket talál ki. Már forog a kamera, de ő még bekiabált egy sort, hogy azt is mondják. Elképesztő sok az anyag és nagyon kaotikus: én a forgatás első napjától dolgoztam, folyamatosan alakítottam a jeleneteket. Négy asszisztens napi 24 órában robotolt a kezem alá?

Míg a stáb Budapesten és a Balaton környékén filmezett, ő egy ablaktalan Los Angeles-i irodában ült öt megállás nélkül működő monitor előtt.

? Amikor Melissa McCarthy megnézte A kém majdnem kész változatát, nagyon csodálkozott ? meséli a vágó. ? Folyton azt kérdezte: ezt tényleg én mondtam? Így csináltam? Nem is emlékeztem? Hát, persze. A vágás: hatalom. És én élek vele.