csütörtök, január 28, 2021

A Konyhafőnök VIP: Lánybúcsúval és közös séffőzéssel indult a középdöntő

-

- Hirdetés -

A két Michelin-csillagos séf három-három fős csapatai ezen a héten pontokért küzdenek meg A Konyhafőnök VIP középdöntőjében, a hét végén pedig a két leggyengébben teljesítő trió tagjai egyéniben párbajoznak a továbbjutásért.

Csapatként azonban Konyhafőnök nélkül nem lehet hatékonyan dolgozni, ezért a jól bevált tészta-húzás döntött a szerepekről, Nagy Alexandra és Hujber Feri voltak az első Konyhafőnökök. Az első főzés során vágykeltő alapanyagok, azaz afrodiziákumok (például osztriga, kaviár, bikahere, papaya, ananász) és egy új, eddig még nem látott pult fogadta a versenyzőket.

Lánybúcsú is volt a konyhában.

Kocsis Dénes és menyasszonya, Mészáros Petra, a Nyerő Páros korábbi szériájának jegyespárja nem tudtak idén összeházasodni, de most alkalom nyílik a lánybúcsúra, ahol A Konyhafőnök VIP versenyzői készítik az ételeket. Három tányér főétellel és három tányér desszerttel járulnak hozzá boldogságukhoz.

Fördős Zé, Rácz Jenő és Sárközi Ákos pedig egy koktélpartival lepte meg az ünneplőket. A hölgykoszorú nagy megelégedéssel fogyasztott, igaz a herékkel meggyűlt a bajuk.

De egy fontos döntés még hátra volt: melyik csapaté lesz az első középdöntős pont?

A szavazat összeszámlálásakor, rendhagyó módon holtverseny alakult ki, így a végső döntést a zsűri mondta ki: a piros csapat, azaz Hujber Feri által vezetett trió szerezte meg az első pontot.

 

A második feladatban, immáron Hódi Pamela és Feke Pál főnökösködése mellett steakek és gyümölcsök párosítása volt az elvárás egy előétel és egy főétel formájában, 3-3 tányéron.

A pirosak tonhalsteaket választottak papayával és Tomahawk steaket gránátalmával, a kékek pedig Flank steaket görögdinnyével és filet mignon-t eperrel.

A séfek végül úgy döntöttek, hogy a második feladatban is a pirosaknak adják a pontot, vagyis

az első fordulót követően 2:0-ra vezet Rácz Jenő csapata.

A két Michelin-csillagos séfnek a második főzés közben egyébként egy pultban kellett főznie. Rácz Jenő és Sárközi Ákos közösen, csapatban főztek a középdöntőben. Kardhal steaket vittek algával és T-bone steaket maracujával, ebből készítettek fogásokat 30 perc alatt, merthogy ennyi “szívatást” kaptak Fördő Zétől.

Ennyire izgalmas és fantasztikus volt a tegnapi adás.

- Hirdetés -

Még több hír megtalálható a Filmsor főoldalán. Ha nem akarsz lemaradni a friss cikkekről csatlakozz a Filmsor Facebook-oldalához vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

Az X-Faktor majdnem újra felfedezte a 2004-es Megasztár legjobb énekesét

Annak idején sokan rongyosra hallgattuk Torres Dani albumát, különös tekintettel az Euro Punkra és persze régen volt már a...

A Keresztanyu sorozat 16. részében

A Keresztanyu sorozat ma adásba kerülő 16. része a Rajtaütés címre hallgat.

A Keresztanyu sorozat 15. részében

A Keresztanyu című sorozat ma adásba kerülő 15. része A besurranó címre hallgat.

Friss

Technikai problémák miatt állt le az HBO GO

Ha nem megy az HBO Go, a hiba nem a te készülékedben van, hanem a szolgáltatónál vannak fennakadások.

Válik Az Esernyő akadémia sztárja

Elliot Page (korábbi nevén Ellen Page), Az Esernyő Akadémia sztárja, tavaly decemberben jelentette be, hogy transznemű.

Ha Shonda Rhimes visz elég könyvet a nyaralásra, el sem készül A Bridgerton család sorozat

Julia Quinn, A Bridgerton család alapjául szolgáló Bridgerton-regénysorozat írója elég vicces sztorit osztott meg a napokban.

39 évesen meghalt Jeanette Maus

Jeanette Mausnál 2020 áprilisában diagnosztizáltak vastagbélrákot.
A Hírstart ajánlata