Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

A koronavírus miatt leálltak, de már ismét forog az RTL Klub új sorozata

Új, szakaszos rendszerben folytatódik a Keresztanyu forgatása – csak a biztosan negatív teszteredményű stábtagokkal és színészekkel forgatnak tovább.

Egy közreműködő lehetséges megfertőződése miatt négy napon át szünetelt a Keresztanyu forgatása. A produkció gyártója csütörtökön minden szereplőre és stábtagra kiterjedő PCR szűrést végzett, amelyben két közreműködő esetén pozitív eredmény született. Ők otthonukban töltik a kéthetes karantént, állapotuk kielégítő. A közreműködők közvetlen szoros kontaktjaival – amíg egy második negatív PCR tesztjük nem születik – nem forgat a produkció.

Keresztanyu sorozat RTL Klub

A Keresztanyu teljes díszletfaluját a leállás napjaiban ózonos fertőtlenítővel fertőtlenítették. A jövőben arra kell készülni, hogy több ilyen leállás is előfordulhat, így csak a munkafolyamatok átszervezésével folytatódik a forgatás. Mivel az aktuális egészségügyi helyzetben számítani lehet újabb fertőzésékre, így a gyártó erre reagálva szakaszos forgatási struktúrát vezet be kalkulálva az esetleges rövidebb leállásokkal és gyakori tesztelésekkel.

A produkció a jövőben is betartja a gyártó által előírt szigorú egészségügyi biztonsági szabályokat a közreműködők védelmében, amelyek közül a legfontosabbak; a rendszeres testhőmérséklet mérés, a transzport járművek plexivel való szeparálása, állandó fertőtlenítés a díszletben, higiéniai szabályok betartatása, az egy légtérben való korlátozott létszámú tartózkodás, a megfelelő izolációs távolság betartása, óránkénti kötelező kézfertőtlenítés, valamint az éppen jelenetet forgató szereplők kivételével mindenki számára a helyesen felhelyezett szájmaszk kötelező viselése.

A 65 év feletti színészek védelmében külön tartózkodót, étkezési és transzport szabályokat vezettek be, ők kizárólag a forgatás jelenetiben tartózkodhatnak egy légtérben másokkal, számukra külön öltöző, étkező és további tartózkodóhely biztosított.

<