A kronovizor legendája adja a DEVS sorozat alapjait

-

Az FX DEVS című sorozata abból az összeesküvés-elméletre építkezik, miszerint a konteóhívők között létezik egy különös legenda, ami a Vatikánról és egy titokzatos időgépről szól. 

Az egésznek a kulcsa egy 1992-ben kiadott könyvben említett, bizonyos Pellegrino Ernetti atya volt, aki a könyv szerint 1950-ben fejlesztett ki egy szerkezetet, amivel állítólag vissza lehetett utazni az időben. Ernetti valós személy egyébként, aki a könyv szerint nem csak atya volt, egy bencés szerzetes, hanem komoly tudós és fizikus is. Tanszéket is vezetett annak idején a Benedetto Marcello tanszéken.

Az 1925 és 1994 között élt Ernettit eszerint kifejezetten vonzották a szubatomi részecskékkel kapcsolatos elméletek és kísérleti modellek, így alkotta meg a kronovizort. Fontos megemlíteni, hogy ez a kronovizornak nevezett szerkezet egy olyan masina volt, ami a klasszikus értelemben nem teljesen volt időgép, inkább egy a múltat és a jövőt maga előtt görgető ismeretlen elven működő szerkezet melynek segítségével bele lehetett nézni a múltba. A szerkezet egyfajta tévéként “vetítette” maga elé a múltat. Egyszóval úgy lehetett betekintést nyerni a már megtörtént eseményekbe, hogy abba nem avatkoztak bele.

Ernetti halála után a Vatikán nem hagyhatta, hogy a kronovizornak csak egyetlen darabja is fennmaradjon, és mindet megsemmisítette, a tervrajzokat, műszaki leírásokat pedig elégette. Állítólag mindezt azért tették, mert a kronovizorban valami olyasmit láttak Krisztus keresztre feszítése kapcsán, mely alapjaiban döngölné a földbe az egyházat…

A témában ezidáig két könyv jelent meg, ezek:

Francois Brune: Le nouveau mystère du Vatican  (A Vatikán új rejtélye)
Peter Krassa: Father Ernetti’s Chronovisor: The Creation and Disappearance of the World’s First Time Machine (Ernetti atya kronovizora: A világ első időgépének létrehozása és eltűnése)

És most megérkezett melléjük Alex Garland sorozata, a DEVS is, amelynek első két részéről itt írtunk:

DEVS sorozatkritika

Kapcsolódó

Horrorfilmen dolgozik Alex Garland

Kisköltségvetésű horroron dolgozik Alex Garland.

TOP 10 – 2020 legjobb új sorozatai

Az idei évben is nagyon nehéz dolga van a televíziós újságírónak, ha egy Top10-es listát szeretne összerakni 2020 legjobb sorozatai alapján.

DEVS sorozatkritika

Megérkezett az FX új sorozata és rögtön beszippantotta a konteóhívőket.

DEVS – Végre bemutatkozik Alex Garland sorozata

Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) új sorozata a sci-fi és a thriller elemeit ötvözi.

Most a címlapon

Egy kattintással előhozhatod a kedvenc Netflix-műfajod

A Netflix helyett te magad is eldöntheted mit akarsz nézni. Mutatjuk hogyan tudod teljesen legálisan meghekkelni a Netflixed.

Tóth Andinak elvette a sztárság a gyerekkorát

Tóth Andi a napokban ünnepelte a 22. születésnapját, amely kapcsán a 15 éves önmagára is visszaemlékezett.

Bízzunk benne, hogy egyszer film készül a The Mediumból

Az Oscar-jelölt Tomasz Bagiński rendezte meg a Bloober Team The Medium című játékának élőszereplős előzetesét.

A Hírstart ajánlata