A legfontosabb film és sorozatpremierek: 2021 március

Bár a mozik a jelek szerint még jó ideig zárva lesznek, márciusban is lesz néhány komoly filmpremier, amivel otthon is elüthetjük az időt. Emellett természetesen a sorozatok is nagy számban jönnek a különböző streamingszolgáltatásokba.

Az alábbiakban összeszedtük mi az amire érdemes várni a 2021-es film és sorozatpremierek közül.

Március 1:

Debris (sorozat) – NBC

A Debris A rejtély egyik alkotójának új sorozata, amelyben titokzatos roncsok hullanak alá az égből, amelyek különleges tulajdonsággal ruházzák fel a vele kapcsolatba került tárgyakat és személyeket. Mintha csak az X-Akták és A rejtély keresztezése lenne. A Debris sorozatról itt írtunk bővebben.

Március 2:

The Flash 7. évad (sorozat) – The CW

Barry Allen története immáron a 7. évadával folytatódik és a ét persze ezúttal sem kisebb mint megmenteni a világot és a szeretteit. Barry-nak meg kell találnia a módját, hogy megtalálja eltűnt feleségét, Iris-West Allent és persze legyőzze az évad főgonoszát Eva McCullochot. (A The Flash 7. évadának előzetese)

New Amsterdam 3. évad (sorozat) – NBC

Dr. Max Goodwin továbbra is megpróbál helytállni az Egyesült Államok egyik legrégebbi közkórháza, a New Amsterdam orvosigazgatójaként. Célja továbbra is az elhanyagolt intézmény megreformálása azáltal, hogy legyűri a bürokráciát, hogy kivételes ellátást nyújtson a betegeknek.

The Mauritanian (film) – VOD

A The Mauritanian főhőse Mohamedou Ould Slahi, akit a szeptemer 11-i terrortámadásokat követően az amerikai kormány elfogott, évekig börtönben bántalmazott vád és tárgyalás nélkül, amíg a férfi szövetségeseket talált Nancy Hollander védőügyvédben és Stuart Couch katonai ügyészben. (A The Mauritanian előzetese)

Március 3.

Moxie (film) – Netflix

Egy feminizmus ihlette film, amely egy középiskolás lány történetét mutatja be, akit anyja múltja arra inspirál, hogy lázadást indítson el az iskolában. A Moxie című filmről itt írtunk.

Március 4.

Tűzgyűrű: Senki földje / Pacific Rim: The Black (animációs sorozat) – Netflix

Volt idő, amikor a kaidzsuk gigantikus robotokkal, jaegerekkel találták szemben magukat, amelyeket arra tervezték, hogy legyőzzék őket. Ez már a múlté. Mára a kaidzsuk elfoglalták Ausztráliát, ezért az egész kontinenst ki kellett üríteni. Egy hátrahagyott testvérpár, Taylor és Hayley kétségbeesett küldetésre indul, hogy megtalálják eltűnt szüleiket. Útközben megtanulnak működtetni egy ütött-kopott, rég elhagyott jaegert, amely segítségükre lesz küldetésük során, és amely reményt ad nekik a túlélésre. (A Tűzgyűrű: Senki földje előzetese)

Kamp Koral: SpongeBob’s Under Years (animációs sorozat) – Paramount Plus

Ez a 2021 márciusában megjelenő CG-animációs tévésorozat a 10 éves Spongyabob kalandjait követi nyomon, aki a Kamp Koral nevű nyári táborba megy. A Spongyabob Kockanadrág spin-off sorozata.

Március 5.

Amerikába jöttem 2. / Coming 2 America (film) – Amazon Prime

Akeem már korábban is megtanulta milyen az élet Amerikában, azonban most vissza kell térniük bizalmasával, ugyanis kiderül, hogy van egy fia, akinek átadhatja Zamunda trónját.

Boss Level – Játszd újra! (film) – Hulu

Időhurkos vérontás Frak Grillo főszereplésével. Főhősünk minden nap arra ébred, hogy bérgyilkosok tucatjai vadásznak rá és neki fogalma sincs, hogy miért. Aztán egy idő után szeretné megtudni, hogyan élheti túl a napot. A Boss Levelről itt írtunk korábban.

Raya és az utolsó sárkány (animácós film) – Disney+

A Kumandra néven ismert birodalomban, egy a miénkhez hasonló Földön, amelyet egy ősi civilizáció lakik, egy Raya nevű harcos elhatározza, hogy megtalálja az utolsó sárkányt. Bár sokáig reménykedtünk benne és voltak is erre utaló információk, végül nem ez az a film ami elhozza Magyarországra is a Disney Plust. (A Raya és az utolsó sárkány előzetese)

Chaos Walking (film) – mozi

Egy disztópikus világ, ahol nincs nő, és minden élőlény hallhatja egymás gondolatait a egy Zaj nevű képességnek köszönhetően. Főhősünk (Tom Holland) egy napon azért csak belebotlik egy nőbe, ami az egész addig ismert világát megváltoztatja. (A Chaos Walking előzetese)

Március 12.

Cherry: Az ártatlanság elvesztése (film) – Apple TV+

Aztán rögtön duplázhatunk is Tom Hollanddal, a mozik után ugyanis az Apple TV-n is bemutatkozik a Cherry című filmje, amelynek a Bosszúállók: Végjáték rendezői a producerei és amely egy ígéretes fiatal életútját mutatja be: hogy lesz belőle katona, majd PTSD-től szenvedő piti bűnöző és drogfüggő. (A Cherry: Az ártatlanság elvesztése előzetese)

X generáció / Generation X (sorozat) – HBO GO

A félórás részekből álló X generáció egyszerre sötét és játékos: gimnazistákról szól, akik újszerű (játékszereket is bevonó) szexuális kalandjaikkal próbára teszik annak a konzervatív közösségnek az életről, szerelemről és családról alkotott meggyőződéseit, amelyben élnek.

Igen nap / Yes Day (film) – Netflix

Allison és Carlos belefáradtak, hogy mindig NEMET mondanak a gyerekeiknek és kollégáiknak, ezért elhatározzák, hogy IGEN NAPOT rendeznek három gyereküknek, amikor egy teljes napig a gyerekek hozzák a szabályokat. Nem sejthetik, milyen őrületes kalandok várják őket Los Angelesben, amik minden eddiginél közelebb hozzák egymáshoz a családot. Szereplők Jennifer Garner, Edgar Ramírez, Jenna Ortega, Julian Lerner és Everly Carganilla. (Az Igen nap előzetese)

The One – A tökéletes pár (sorozat) – Netflix

Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Gyorsan mintát vesz az ember, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett. Ezt ígéri egy DNSPárod nevű alkalmazás. Egy évtizeddel ezelőtt egy nagyvállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint azt bárki sejtené…

Paradise rendőrei / Paradise PD 3. évad (animációs sorozat) – Netflix

Paradise rendjének nem túl tiszteletre méltó őrei kutyazsarolással, spermalopással, fánküzlet-megfélemlítéssel és egyéb kimondhatatlan bűntényekkel múlatják az időt, vagyis semmit nem változtak. (A Paradise rendőrei 3. évadának előzetese)

Március 16.

Gofrincs és Mocsi / Waffles + Mochi  (gyerekműsor) – Netflix

A szakácsmesterség sok tanulást igényel, ezért Gofrincs és Mocsi nekivágnak a világnak, hogy megtanulják a szakma csínját-bínját. Michelle Obama is segítségükre van az úton, miközben rengeteg tudást szereznek egyes kultúrákról és a gasztronómiáról. (A Gofrincs és Mocsi előzetese)

Március 17.

Mayans M.C. 3. évad (sorozat) – HBO GO

A Kemény motorosok saga spin-offja a Jackson „Jax” Teller utáni világban játszódik. Ezekiel EZ Reyes kiszabadul a börtönből, és visszatér az amerikai-mexikói határon lévő kisvárosba. A 3. évadban EZ teljes értékű tagja lett a klubnak, annak minden előnyével és hátrányával.

Március 18.

Zack Snyder: Az Igazság Ligája (film) – HBO GO, HBO Max

Az HBO Max, még itthon az HBO GO felületén végre debütál Zack Snyder 4 órás, 6 fejezetre tagolt Az Igazság Ligája filmje, amely tulajdonképpen semmiben sem hasonlít majd arra a filmre, amit 3,5 évvel ezelőtt a mozikban láthattunk. (A Zack Snyder: Az Igazság Ligája előzetese)

Március 19.

Túl a vörös kanapén / Sky Rojo (sorozat) – Netflix

A nagy pénzrablás alkotójának új sorozata három – egy kubai, egy argentin és egy spanyol – örömlány menekülését mutatja be, akik zűrös ügybe keverednek, ami miatt nem fordulhatnak a rendőrséghez, miközben a stricijük és annak verőemberei vadásznak rájuk. Miután Coral, Wendy és Gina sikeresen megszökik a Las Novias klubból egy őrületes hajsza kezdődik, amely során egyetlen céljuk van: még öt percig életben maradni. (A Túl a vörös kanapén előzetese)

Formula 1: Hajsza a túlélésért / Formula 1: Drive to Survive 3. évad (sorozat) – Netflix

A Forma 1: Verseny a túlélésért (eredeti címén Formula 1: Drive to Survive) egy dokumentumfilm-sorozat, ami a Formula 1 Group és a Netflix koprodukciójában készül. Az epizódok dramatizálva mutatják be egy-egy Formula-1-es bajnokság eseményeit, egy-egy évad mindig egy idényt. A sorozat 2019. március 8-án debütált a Netflixen, és azóta elkészült már a harmadik évad is, amely a 2020-as szezon eseményeit dolgozza fel.

The Falcon and The Winter Soldier / A Sólyom és A tél katonája (sorozat)  – Disney+

A Bosszúállók: Végjáték eseményeit követően Sam Wilson / Sólyom és Bucky Barnes / A tél katonája összeállnak, hogy folytassák Amerika kapitány örökségét. Történetük egy globális kalandban áll össze, amely teszteli képességeiket és türelmüket – egymással szemben is. (A Sólyom és A tél katonája előzetese)

Március 23.

Bezzegszülők / Breeders 2. évad (sorozat) – HBO GO

A Bezzegszülők 2. évadában tovább követhetjük Paul és Ally vesszőfutását, ahogy próbálnak zsonglőrködni teljes munkaidős karrierjük, idősödő szüleik, jelzálogkölcsönük, kapcsolati problémáik, valamint kisgyermekeik, Luke és Ava nevelése között.

Március 25.

DOTA: A sárkány vére / DOTA: Dragon’s Blood (animációs sorozat) – Netflix

A DOTA: A sárkány vére sorozatban a bátor, ám kétségekkel küzdő sárkánylovagnak a magában szunnyadó sárkány erejével kell megálljt parancsolnia egy halálos démonnak az online játékon alapuló fantasyben. (A DOTA: A sárkány vére előzetese)

Március 26.

A Baker Street-i vagányok / The Irregulars (sorozat) – Netflix

A viktoriánus Londonban játszódó sorozat a problémás utcai tizenévesek bandáját követi, akik doktor Watson és titokzatos partnere, Sherlock Holmes által adott megbízásokat teljesítenek. (A Baker Street-t vagányok előzetese)

Életem nyara / A Week Away (musical) – Netflix

Amikor a gondokkal küzdő tini, Will Hawkins (Kevin Quinn) összetűzésbe kerül a törvénnyel, választania kell a javítóintézet és egy keresztény nyári tábor között. Will kezdetben nem találja a helyét, de végül kitárja a szívét. Beleszeret egy táborozóba (Bailee Madison), és ott talál otthonra, ahol a legkevésbé várta.

The Mighty Ducks: Game Changers (sorozat) – Disney+

Miután nem veszik fel a Mighty Ducks junior jégkorongcsapathoz, a 12 éves Evan-t édesanyja arra ösztönzi, hogy alapítson csapatot Bombay, a Mighty Ducks eredeti edzőjének segítségével. A Kerge kacsák folytatása könnyen meglehet, hogy t a Disney+ Cobara Kai-ja lesz. (A The Mighty Ducks: Game Changers előzetese)

A briliáns csel / The Vault (film) – VOD

Egy csapat leleményes tolvaj a Spanyol Központi Bank kirablását tűzi ki céljául. A lehetetlennek tűnő küldetést az teszi még izgalmasabbá, hogy a foci világbajnokság ideje alatt kísérlik meg végrehajtani a “briliáns cselt”.

Invincible (animációs sorozat) – Amazon Prime

A Robert Kirkman (The Walking Dead) úttörő képregénye alapján készült animációs sorozat története a 17 éves Mark Grayson körül forog, aki ugyanolyan, mint minden más hasonló korú srác – kivéve, hogy apja, Omni-Man a legerősebb szuperhős a bolygón. Vajon mit örökölt a srác apja képességeiből? (Az Invincible előzetese)

Március 27.

Tina (dokumentumfilm) – HBO

Bensőséges pillantás Tina Turner zenei ikon életére és karrierjére, bemutatva felemelkedését, egész életében zajló személyes és szakmai küzdelmeit, valamint az 1980-as évek globális jelenségeként még valószínűtlenebb újjáéledését. (A Tina előzetese)

Március 31.

Godzilla Kong ellen / Godzilla vs Kong (film) – mozi, HBO Max

King Kong és védelmezői veszélyes utat tesznek meg, hogy megtalálják valódi otthonát, de új otthon helyett váratlanul egy felbőszült Godzillát találnak, kettejük harca pedig pusztulást hozhat az egész világra. (A Godzilla Kong ellen előzetese)