A légikísérő sorozatkritika

-

Elrajtolt A légikísérő, az HBO Max saját gyártású sorozata az itthon elérhető HBO Go-n is. A sorozat azért lehet érdekes a hazai nézőknek is, mert az Agymenők Pennyjét alakító – napokban születésnapját ünneplő –

Kaley Cuoco játssza benne a kissé esetlen főszereplőt, Cassandra Bowden-t, a címben is szereplő légikísérőt.

Aki azért néz rá A légikísérő sorozatra, mert imádta Penny karakterét, annak van egy jó hírünk: a színésznő nagyjából ugyanazt a karaktert hozza A légikísérőben is, mint az Agymenőkben (fénykorában): nem veti meg az alkoholt és a pasikat sem és hát nem éppen a legélesebb kés a fiókban.

A légikísérő sorozat

Éppen ez okozza a vesztét, ugyanis

egy átmulatott bangkoki éjszakát követően arra ébred, hogy a repülőn megismert, valójában inkább ismeretlen orosz férfi (Michiel Huisman) átvágott torokkal fekszik mellette

az ágyon. Mivel előző este eléggé felöntött a garatra, így fogalma sincs, hogy mi történt.

A rendőrségtől – és az ottani törvényektől – való félelmében Cassandra úgy tesz, mintha mi sem történt volna és csatlakozik a többi stewardesshez és a pilótákhoz és hazarepül, de már a hazaúton kiderül, hogy az egyik korábbi utasukat megölték: New Yorkban az FBI várja, és a bangkoki tartózkodásáról faggatják. De nem csak a rendőrség lohol a nyakában, hanem – legalábbis az első részek alapján – egy nemzeteken átívelő kémjátszma kellős közepén találja magát.

A légikísérő HBO

Innentől indul be a történet igazán, hiszen főhősnőnk mindent elkövet, hogy kimásszon a slamasztikából, de

bármit is tesz, azzal még nagyobb bajba keveri önmagát, miközben azért ő maga is megpróbálja összerakni az ominózus éjszaka eseményeit.

A Chris Bohjalia regényéből készült sorozat a szintén az HBO által bemutatott Aznap éjjel egy kissé humorosabbra vett változatának is tekinthetjük, hiszen ez a történet is azt kívánja bemutatni, hogy hogyan változik meg egy ember élete egyetlen éjszaka alatt.

Nem karakterfejlődés-történeti szempontból, itt inkább

a krimi és a fekete komédia vezeti a történetet,

de valahogy egyik sem túl eléggé dominálni ahhoz, hogy szuperlatívuszokban írhassunk a sorozatról. Ahogy Kaley Cuoco sem.

A légikísérő sorozat kritika

A bevezetőben azzal indítottunk, hogy akik szerették Penny karakterét, azokat biztosan berántja majd a sorozat, de biztosan sokan vannak olyanok, akik szerették volna látni, hogy a színésznő ennyi év papírmasé szerepe után képes egy olyan megújulásra, mint amilyenre például Jim Parsons (az Agymenők Sheldonja) a Hollywood című Netflix-sorozatban.

Kaley ettől persze még nem rossz színésznő, viszont A légikísérő pont az a sorozat, ahol domináns megjelenésre van szükség és nem arra, hogy a megboldogult Magdi anyus szellemét idézve,

időnként hallucinációként feltűnő Michiel Huisman két jelenetben lejátssza a főszereplőt.

A légikísérő ezzel együtt egy bőven fogyasztható “télifagyi”, a nyomozás még tartogathat izgalmas fordulatokat, még ha egyelőre nem is állíthatjuk, hogy ez lesz a krimi-rajongók új kedvence.

A légikísérő sorozat itthon az HBO Go kínálatában érhető el.

Kapcsolódó

A WarnerMedia bejelentette kik hozzák el Magyarországra is az HBO Max-ot

Felállt a csapat, már csak arra kell várnunk, hogy meg is érkezzen Magyarországra az HBO Max.

Tiger Woodsról szóló sorozatot mutat be az HBO

Kétrészes dokumentumsorozat érkezik az HBO Go-ra hétfőn.

Továbbra is perelik az HBO-t a Michael Jackson-dokumentumfilm miatt

A Neverland elhagyása állítólag nem készülhetett volna el, mert az HBO még 1992-ben aláírt egy szerződést, hogy nem tünteti fel rossz színben Michael Jacksont.

Most a címlapon

Megérkezett A nomádok földje szinkronos előzetese

A számos díjat elnyert, Oscar-esélyes film, a Frances McDormand főszereplésével készül A nomádok földje a magyar mozikba is látható lesz.

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet