Keressük Magyarország legnépszerűbb sorozatát az elmúlt évekből!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar sorozatipar virágkorát éri, hiszen a magyar kereskedelmi csatornák egyre másra mutatják be a magyar sorozatokat.

Még ezek kezdetben valamelyik külföldi sorozat magyar újraértelmezései voltak, mostanra már egyre több a saját fejlesztésű projekt is, amelyek hatalmas rajongótáborral büszkélkedhetnek.

Mi nagyon kíváncsiak lennénk arra, hogy melyik az az egy, amit akár az új Szomszédoknak is nevezhetünk és amelyre talán évtizedekkel később is a Szomszédokhoz hasonló nosztalgiával tekinthetünk vissza.

Lehet, hogy a hamarosan véget érő Barátok közt már nem örvend akkora népszerűségnek, mint régen, de volt, hogy 2 milliónál is többen nézték a tévében. Bár ma már nincsenek kétmilliós nézettségek, de A mi kis falunk vagy a Keresztanyu (vagy korábban a Drága örökösök nézettsége) is elérte, eléri az egymilliót, ami kimagasló nézettségi adatnak számít.

Hogy melyik ezek közül a sorozatok közül a legjobb vagy a legnépszerűbb azt nagyon nehéz lenne eldönteni, már csak több okból is.

  • Egyrészt vannak köztük napi illetve heti sorozatok és ezeket a sorozatokat teljesen más körülmények között forgatják. Mivel egy napi sorozat esetében általában kapkodni kell, így ezekben több baki vagy ellentmondás előfordulhat. Ezek a sorozatok ezáltal sokkal több kritikát is kapnak, amelyek a néző véleményét is befolyásolhatják. Mégis ezek a sorozatok azok, amelyek elé napról napra több százezren hűségesen leülünk.
  • A TV2 és az RTL Klub a legtöbbször egymás ellen küldi csatába a hasonló tartalmakat, így a nézők egy része eleve lemarad a másik sorozatról és csak másnap nézik vissza – ezáltal a nézettségi adatok nem biztos, hogy pontos képet adnak egy sorozat népszerűségéről. Mi van, ha éppen a kedvencedet kell, hogy visszanézd, mert a család másik fele mást szeretne nézni?
  • A nézettségi adatok bár pontosnak nevezhetők, de valamilyen szinten mégis csak torzítanak. Egy nagyjából 2000 fős mintát szoroznak fel az ország egészére, s ha csak ebben a 2000 háztartásban csak néhány televízió van, ami véletlenül maradt ott és azon a csatornán, már fals eredmények születhetnek.

Éppen ezért, mi most egy játékra (és nem csak szavazásra hívunk benneteket). Képzeld el, hogy egyedül van otthon és azt nézed a kedvenc magyar sorozataid közül, amelyiket a legjobban szereted. Mi lenne, ha a Keresztanyu és a Drága örökösök egyszerre menne a tévében? Ha a Barátok közt – a legizgalmasabb időszakában – egy időben menne ellenük? Ha a Mintaapák olyan időszakban menne, amikor nem kell a konkurencia ellen harcolnia? Te melyik sorozatot választanád?

A szavazás előtt jól gondold végig, hogy összességében melyik a kedvenced, hiszen minden sorozatnak vannak jobb és rosszabb időszakai! Mégis melyik az a sorozat amelyre gondolva elönt téged a boldogsághormon?

A szavazás eredményeit április 16-án reggel 8-kor összegezzük, addig ne felejtsetek el szavazni!