Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

A legyek urába oltott Éhezők viadala # The 100 sorozat pilot

Újabb tinikre szabott The CW újonc érkezett, de a The 100 már most sokkal szimpatikusabb, mint a Star-Crossed, köszönhetően annak, hogy nyomokban Lostot is tartalmaz.

Újabb tinikre szabott The CW újonc érkezett, de a The 100 már most sokkal szimpatikusabb, mint a Star-Crossed, köszönhetően annak, hogy nyomokban Lostot is tartalmaz.

the-100-poster

A történet egy csapat fiatalkorú “bűnözőről” szól, akik egy számukra fenntartott börtönűrhajón tengetik mindennapjaikat, amíg a hajó vezetősége úgy nem dönt, hogy százukat leküldi a 97 évvel ezelőtt nukleáris bombák által lepusztított Földre, hogy megnézzék lakható-e már a bolygó. A hajó ugyanis eléggé túlnépesedett, a létfenntartáshoz szükséges elemek kezdenek elfogyni, az emberiségnek már csak hónapjai vannak hátra – az egyetlen kiút az, ha kiderül, hogy a bolygónk alkalmas az életre.

The 100

Szóval ez az egész egy rohadt jó alapsztori lenne, ha főhőseink nem kizárólag tinik lennének és a sorozat elsősorban nem a tini tévénézőket akarná beszippantani. Na jó még így is fogyasztható. Köszönhetően annak, hogy nem csupán a szokásos tini szappanmaszlagot erőltetik, hanem a pilotban valóban voltak wtf? pillanatok.

A Föld ugyanis első látásra és lélegzetre élhetőnek tűnik, azonban idővel egyre több jel utal arra, hogy a “lila köd” olyan dolgokat rejt, amivel senki nem számolt. A nukleáris pusztulásnak ugyanis vannak mellékzöngéi fura természeti események és fura lények kíséretében. Persze még ha ez lenne a fő probléma! Hőseink még meg sem érkeztek a Földre máris elszabadul a hatalmi harc, mindenki vezetővé kíván lenni, persze senki nem tudja, hogy valójában mire vállalkozik.

the100-1

Szóval itt van egy csapat tini az erdő közepén, elszakadva mindentől és mindenkitől, élelem és fedél nélkül, ráadásul az erdő nem csak hogy nem nevezhető biztonságosnak, de felénk inkább életveszélyesnek nevezik.

Szóval mintha a Legyek ura lenne összegyúrva Az éhezők viadalával, meg lecsíptek volna kicsit a Lostból, persze mindez The CW-i minőségben, ami ugye nem feltétlen rossz, hiszen A zöld íjász is bőven ott van a jelenlegi sorozatok élvonalában. Aztán, hogy a folytatásban érdekessé tudják-e tenni ezt az egészet az már más kérdés, igaz egyrészt az alapsztoriban bőven potenciál, másrészt meg az előzetesek alapján egyáltalán nem tűnnek rossznak a soron következő epizódok.

10/6

<