csütörtök, január 28, 2021

A mítoszirtók filmes kérdésekkel térnek vissza

-

- Hirdetés -

Adam Savage és Jamie Hyneman újabb hihetetlen szezonnal tér vissza a Discovery Channel képernyőjére. Az Állítólag? legújabb évada június 7-én, vasárnap délután 17:00-kor robban a képernyőkön, hogy újabb feledhetetlen pillanatokat szerezzen a nézőknek. A sorozat két megkerülhetetlen arca olyan legendás televíziós műsorokat vesz górcső alá, mint A Simpson család (The Simpsons) vagy az Indiana Jones. A kivizsgált mítoszokat kvízjátékos formában is megismerhetjük a már több mint száz kivizsgált városi legendát tartalmazó oldalon.

Az Állítólag? generációkat inspirált arra, hogy jobban érdeklődjön a tudományok iránt. Az elmúlt 12 évben csaknem 960 mítoszról bizonyították be, hogy igaz, vagy rántották le a leplet. Több mint 8000 órát töltöttek forgatással, 864-szer csináltak robbantást és közel 53 km hosszúságú duct tape-et használtak fel.

Ebben az évben megújult műsorfelépítéssel és frissült kinézettel érkeznek a mítoszirtók. A korszerű, nagyfelbontású felvételeknek köszönhetően a robbantások világosabbak, a kísérletek sokkal látványosabbak lesznek, szinte a nézők nappalijában történnek a tesztelések. Minden epizód két mítoszt dolgoz fel, így több idő jut a folyamatok kidolgozására, a tesztelésre, így nagyobb betekintést nyújtanak a nézőknek a sokszor hihetetlen kísérletekbe.

A Simpson család epizódjában Adam és Jamie vendége lesz az animációs sorozat producere, Al Jean is. A sorozattal kapcsolatban az Állítólag? a következő mítoszokat teszteli: vajon Homer teste tényleg elnyeli az épületbontó golyó által mért ütést a falon? Képes egy petárda gejzírszerű sorozatrobbantásokat gerjeszteni az iskolai wc-ben? A mítoszirtók a legnagyobb legendákat sem kímélik ? külön részben foglalkoznak az Indiana Jones című filmmel és annak trükkjeivel. Adam és Jamie először Az elveszett frigyláda fosztogatói kezdő jelenetét teszteli, majd kitüntetett figyelemmel fordulnak Dr. Henry Walton, azaz Indiana Jones kultikus ostorához. Vajon tényleg hatástalanítani lehet a felfegyverzett ellenséget egyetlen ostorcsapással? Képes az ostorcsapás átlépni a hangsebességet, és vajon tényleg átmászhatunk a szakadék felett az ostor segítségével?

Emellett a híres duó tesztelés alá veszi a Szupercsapat és a Transformers problémásnak vélt mítoszait is. Átalakítható egy autó motorkerékpárrá? Megállítható a járó autó biztonságosan egy aknafedő felrobbantásával? Ezekre a kérdésekre mind választ kapunk a sorozat epizódjaiban.

- Hirdetés -

Még több hírért látogass el a Filmsor főoldalára! Ha nem akarsz lemaradni a friss cikkekről csatlakozz a Filmsor Facebook-oldalához vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra! Híreinket, cikkeinket már a Google Hírek szolgáltatásban is megtalálod, itt is feliratkozhatsz a Filmsorra!

Kapcsolódó bejegyzések

Meghalt Grant Imahara, az Állítólag… műsorvezetője

Meghalt Grant Imahara amerikai műsorvezető, alkalmi színész, akit a legtöbben az Állítólag... című sorozatból ismerhettek.

A koronavírusról forgatott dokumentumfilmet a Discovery

A Discovery a koronavírusról forgatott ismeretterjesztő filmet, az eredményt március 25-én láthatják a nézők.

A Discovery Channel és a TLC is elérhető lesz a DIGI-nél

A DIGI és a Discovery Magyarország bejelentette meglévő együttműködésük kibővítését annak érdekében, hogy az Eurosport 1 és az Eurosport...

Az igazán nagy sikerhez kockázatot kell vállalni – Aranyláz Alaszkában 7. évad

Az aranybányászat kockázatos vállalkozás, elég egy rossz mozdulat és dollármilliókba kerülhet a csapatnak. Egy újabb téli olvadás után Klondike-ban...

Friss

Nicolas Cage már megint egy elképesztő filmben kapott szerepet

Szellemekkel, nindzsákkal és szamurájokkal küzd egy robbanó bőrkabátban.

Elhalasztották a Cannes-i filmfesztivált

Május helyett júliusban rendezik meg.

Magyar előzetest kapott a Raya és az utolsó sárkány

Ahhoz, hogy helyreállítsa a békét, Rayának meg kell találnia az utolsó sárkányt.

Olyan sokat késik a Nincs idő meghalni, hogy lehet újra kell forgatni néhány jelenetet

Előfordulhat, hogy újraforgatásokra lesz szüksége a legújabb James Bond mozinak, a Nincs idő meghalni című filmnek.
A Hírstart ajánlata