Sorozatos hírek A mozi-korszak vége: 10 Marvel-sorozat jön a Disney Plusra - itt vannak...

A mozi-korszak vége: 10 Marvel-sorozat jön a Disney Plusra – itt vannak a részletek

Hamarosan elrajtolnak a Disney Pluson a Marvel-sorozatok, de a tegnapi bejelentés értelmében egy új univerzumot épít fel a Disney és a Marvel.

Elsőként a Wandavison érkezik januárban, és érkezett hozzá egy új előzetes is – bár sokkal okosabbak ettől sem lettünk, bár vélhetően Vízió fejében játszódik a történet.

Kevin Feige elmondása szerint A WandaVision, a Doctor Strange 2. és a Pókember 3. sztorija valamiképpen összekapcsolódik.

A WandaVisiont követően márciusban A Sólyom és a Tél Katonája, ami amolyan haver-zsarus film lesz, mint mondjuk a Halálos fegyver és az előzetesben is feltűnő Zémó báró mellett izgalmas ellenségeket sorakoztat fel.

Májusban érkezik a Loki, aminek az előzetesétől már most megőrült az internet, nem véletlenül. A bajuszos Owen Wilson egészen meglepő lehet, de Tom Hiddleston számára eléggé jutalomjátéknak tűnik ez a sorozat.

2021 nyarán érkezik valamikor a szintén sokak által várt animációs sorozat, a What if…? Amelyben alternatív történeteket ismerhetünk meg. Elég meglepő és fordulatos történeteket raktak össze, meg is nézhetjük a lenti előzetesben.

Szintén 2021-ben érkezik a Ms. Marvel sorozat. Ennek a főszereplője egy Kamala Khan nevű lány lesz, ő a Marvel első muszlim szuperhőse. Emellett bejelentették azt is, hogy a karakter a Marvel Kapitány 2-ben is szerepelni fog (ez 2022-ben érkezik majd).

Készül a Sólyomszem (Hawkeye) sorozat is, ebben Jeremy Renner mellett Hailee Steinfeld kapta a főszerepet, de olyan színészek is feltűnnek benne, mint Vera Farmiga, Tony Dalton vagy éppen Florence Pugh, aki a Fekete Özvegyből hozza majd Yelena Belova karakterét.

Érkezik a már bejelentett She-Hulk, amelynek tényleg Tatiana Maslany lesz a főszereplője (pedig korábban tagadta ezt a színésznő). Az is hivatalossá vált, hogy Mark Ruffalo is szerepelni fog a sorozatban, mint Hulk és Tim Roth is Förtelem szerepében (pedig ő az Edward Nortonos Hulkban kapott szerepet korábban).

Secret Invasion (Titkos invázió) címen spin-offot kap a Marvel Kapitány. Brian Michael Bendis 2008-as képregénye alapján egy skrull beszivárgásról szól majd. A főszerepben Samuel L. Jackson és Bend Mendelsohn látható majd.

Ironheart címen egy Vasember spin-off is érkezik. Ez egy 2015-ben indult képregény alapján készül. Főhőse Riri Williams, aki a legfejlettebb páncélt állítja elő Tony Stark óta.

Jön egy másik Vasember-alapú széria is, az Armor Wars, ez is képregény-alapú lesz. A főszerepben Don Cheadle látható majd, mint Hadigép, aki az ellopott Vasember-technológiát igyekszik visszaszerezni.

Lesz egy I am Groot című Baby Groot animációs sorozat is, erről egyelőre többet nem árultak el.

2022 karácsonyán pedig A Galaxis őrzői kap egy karácsonyi különkiadást, természetesen James Gunn rendezésében.

Lesz mit nézni.