Mikor jön A nagy pénzrablás 5. évada és mire számíthatunk?

A nagy pénzrablás 4. évada felpörgette az akciót és több vérontást hozott, mint az előző 3 évad együttvéve. A nagy pénzrablás 5. évada még ezen is túl kíván tenni.

A rajongók azzal számoltak, hogy a harmadik és negyedik évad az első két évad formátumát fogja követni és a negyedik évad fináléjában elvarrják a szálakat, azonban a sorozatot alkotó Alex Pina másképp gondolta a dolgokat és az évad egy hatalmas cliffhangerrel ért véget: Sierra fegyvert fogott a Professzorra, majd eldördült egy lövés.

https://www.youtube.com/watch?v=iMCcoIQGOTY&ab_channel=Trends%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D8%AC

Alább összefoglaltunk mindent, amit A nagy pénzrablás folytatásáról tudunk.

Lesz 5. évada A nagy pénzrablásnak?

Nem volt kérdés, hogy A nagy pénzrablásnak folytatódnia kell és folytatódni is fog, bár a Netflix meglepően sokáig húzta a sorozat új évadának bejelentését: egészen július 31-ig kellett várnunk arra, hogy a Netflix hivatalosan is jóváhagyja a folytatást, azonban ekkor jött a hidegzuhany is: A nagy pénzrablás 5. évad egyben a sorozat utolsó évada is lesz.

Elkezdődött már A nagy pénzrablás 5. évadának forgatása?

Pár napra rá, még a kolumbiai verzió bemutatása előtt augusztus 3-án el is kezdődött A nagy pénzrablás 5. évadának gyártása, azonban a koronavírus járvány miatt ez különösen nehéz volt, pláne úgy, hogy az utolsó évadhoz Spanyolországban, Dániában és Portugáliában is forgattak jeleneteket.

A nagy pénzrablás 5. évadának forgatásáról néhány fotó is kiszivárgott korábban, de egy ideje nagy a hallgatás a sorozat körül. Később egy újabb csokor képet kaptunk a sorozat kulisszái mögül, ezeket ide kattintva tudod megtekinteni.

A nagy penzrablas 5 evad Netflix
A nagy pénzrablás @Netflix

Mikor látható a Netflixen A nagy pénzrablás 5. évada?

A rajongók alig több mint kilenc hónapot vártak A nagy pénzrablás harmadik és negyedik évada között. Ha az ötödik évad ugyanazt a mintát követte volna, akkor 2021 elején ismét “sorban állhattunk volna a bankban”.

Csakhogy a Netflix rendkívül sokáig húzta a sorozat folytatásának bejelentését, majd a már említett koronavírusjárvány miatti korlátozások miatt az előkészületek sem haladtak a szokásos mederben. A hab a tortán, hogy eközben Alex Pina két másik sorozaton is dolgozott: a már bemutatott és egy évad után véget ér White Lines sorozaton, valamint a hamarosan bemutatkozó és biztosan két évaddal érkező Túl a vörös kanapén című szérián is.

A korábbi évadokat egyébként a forgatás befejezését követően fél évvel mutatta be a Netflix, de egyelőre nem számolhatunk be arról, hogy befejezték volna a forgatást. Ez azt jelenti, hogy a legoptimistább esetben is – saját becsléseink szerint – 2021 őszén kerülhet képernyőre A nagy pénzrablás 5. évada. Ezt nemrég Alex Pina is megerősítette.

A 2021-es II. negyedéves eredményjelentésben a Netflix azt írta a részvényeseinek, hogy A nagy pénzrablás 5. évada 2021 második felében érkezik a Netflixre, így azok a felesleges félelmek, miszerint a sorozat csak 2022-ben folytatódik, most eloszlanak

Kik fognak szerepelni A nagy pénzrablás 5. évadában?

Azt már megszokhattuk, hogy a már elhunyt szereplők is jelen vannak a folytatásban, a múltban játszódó jeleneteknek köszönhetően. Így van ez már jóideje – az állítólag saját sorozatot is kapó – Berlinnel is, de egyelőre nem erősítették meg, hogy a 4. évadban drámai haláltusát vívó Nairobi is visszatér-e a történetben.

A Netflix azt azonban elárulta, hogy néhány új arc csatlakozik a bandához.

Miguel Ángel Silvestre (Sense8, 30 ezüst, Túl a vörös kanapén) és Patrick Criado (Fagypont alatt) új szereplőkként csatlakoznak majd a sorozathoz.

Az alábbi színészek A nagy pénzrablás 5. évadában is biztosan visszatérnek: Úrsula Corberó (Tokió), Álvaro Morte (A professzor), Itziar Ituño (Lisszabon), Pedro Alonso (Berlin), Miguel Herrán (Rio), Jaime Lorente (Denver), Esther Acebo (Stockholm), Enrique Arce (Arturo), Darko Peric (Helsinki), Hovik Keuchkerian (Bogotá), Luka Peros (Marseille), Belén Cuesta (Manila), Fernando Cayo (Corayel Tamayo), Rodrigo de la Serna (Palermo), Najwa Nimri (Sierra felügyelő) és José Manuel Poga (Gandía).

A nagy pénzrablás 5. évadán az alábbi stáb dolgozik: Jesús Colmenar (ügyvezető producer), Alex Pina (ügyvezető producer és showrunner), Cristina López Ferraz (gyártási igazgató és ügyvezető producer), Javier Gómez Santander (főíró), Migue Amodeo (fényképészeti igazgató) és Esther Martínez-Lobato (társproducer).

Az új évadnak három rendezője lesz; Jesús Colmenar, Koldo Serra és Álex Rodrigo.

Mire számíthatunk A nagy pénzrablás 5. évadában?

Mint A nagy pénzrablás eddigi évadai is, úgy az ötödik évad is a Professzort és bandáját követi nyomon. A folytatásban is nagyfokú fegyverhasználatra és kisebb fokú politikai ellenállásra számíthatunk, de azon sem lennénk meglepve, ha az arányok kicsit változnának.

Számos laza szál maradt függőben a negyedik évad végén, ezeket a későbbi epizódok során biztosan kibogozzák majd.

Az időközben egy TikTok kihívást is összehozó Lisszabon most már bent van a bankban, de Alicia Sierra felügyelő sarokba szorította a Professzort így egyelőre senki nem tud a bankból elmenekülni. Nekik addig is a legnagyobb sebességgel folytatniuk kell az aranyolvasztást, és remélniük kell, hogy Sergio megtalálja a módját, hogy egyszer és mindenkorra felülmúlja Sierrát.

Persze csak abban az esetben, ha egy újabb csavarral Sierra át nem áll a Professzor oldalára. Bár néhány rajongói elmélet azt sugallja, hogy Alicia titokban Tatiana lehet (Berlin felesége a legutóbbi visszaemlékezések alapján), ez inkább csak vakon találgatásnak tűnik – persze, a két nő hasonlít, de Tatianát Diana Gómez alakítja, nem Nimri. Ennek ellenére nem szabad kizárnunk valamiféle kapcsolatot a két nő között. Végül is A nagy pénzrablás a múltban nem zárkózott el a családi meglepetések elől, ami azt jelenti, hogy Alicia és Tatiana mégis szoros kapcsolatban állhatnak egymással.

Ráadásul azzal, hogy az egyik kreditben Sierra is elénekli a Bella Ciaot, mintha azt hintették volna el, hogy ő is csatlakozott az “ellenálláshoz”.

A-nagy-penzrablas-Professzor
Alvaro Morte, A nagy pénzrablás Professzora @Netflix

A Professzort alakító Álvaro Morte egyébként korábban többször is arra utalt, hogy gondok lehetnek az ő karakterével kapcsolatban.

“A Professzor bizonyos szempontból nagyon intelligens, de nem minden szempontból. Úgy gondolom, hogy nagy tervezési készségekkel rendelkezik, és stratégiai szempontból is egy zseni de ha érzelmi intelligenciáról van szó, az kifejezetten a gyengéje.”

Alex Pina, a sorozat alkotója korábban azt mondta, hogy van egy elképzelése arról, hogy miként lehetne A nagy pénzrablás utolsó évadát még érdekesebbé tenni.

“Mindig arra törekedtünk, hogy az ellenfeleink karizmatikusak, intelligensek és ragyogóak legyenek” – mondta Alex Pina, amihez hozzátette, hogy az utolsó évadot úgy képzeljük el, mintha egy háborúba bekapcsolódna egy olyan személy, aki eldöntheti a végkimenetelét, egy szereplő akiknek intelligenciája a Professzorral összemérhető.

“Eddig sokszor volt visszaút vagy megoldás, de a banda most visszafordíthatatlan helyzetekbe keveredik, egy vad háborúba: ez lesz a legepikusabb része a sorozat történetének.”

Mikor érkezhet legalább egy előzetes A nagy pénzrablás 5. évadához?

A Túl a vörös kanapén március 19-én mutatkozik be a Netflixen, a sorozat pedig ismét lázba hozhatja A nagy pénzrablás rajongóit, ráadásul Alex Pina is ismét kicsit reflektorfénybe kerül. Sőt, az is kiderült, hogy a Túl a vörös kanapén 2. évada is képernyőre kerül még idén. Talán a Túl a vörös kanapén 2. évadának premierje körül már számíthatunk néhány képkockára A nagy pénzrablás 5. évadából is.

Nagyon reméljük, hogy nem csak a előzetest, de A nagy pénzrablás 5. évadát is hamarabb láthatjuk majd, mint a koreai változat első évadát – természetesen azt sem fogjuk kihagyni.

Ahogy tudunk valamit, természetesen megírjuk, így érdemes feliratkozni ránk a Facebookon vagy RSS-ben, hogy az elsők közt értesülj róla.

További érdekességek A nagy pénzrablásról: