Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

A nagy pénzrablás elmélet: Sierra csatlakozik a bandához az 5. évadban

Nem nagyon maradt más választása a Professzornak és Sierrának sem.

A nagy pénzrablás 4. évada igencsak nagy és feszült fordulattal ért véget, hiszen Alicia Sierra (Najwa Nimri) megtalálta a Professzor (Álvaro Morte) rejtekhelyét. Azt gondolhatnánk, hogy a folytatásban már a Professzorért kell aggódnunk, esetleg az ő kiszabadítására indított akció is az események egyik központi része lesz, de van egy olyan sejtésünk, hogy ennél sokkal egyszerűbb feloldása lesz a cliffhangernek.

Alicia-ra most a komplett spanyol kormány vadászik, miután kiállt és nagy nyilvánosság előtt elismerte Rio (Miguel Herrán) hónapokon át való kínzását, Lisszabon (Itziar Ituño) kamuhalálát és jogszerűtlen őrizetbe vételét és a Nairobi (Alba Flores) elleni merényletet – kiemelve, hogy mindezt nem csak a spanyol kormány tudtával, hanem annak utasítására tette.

A nagy pénzrablás Sierra

Alicia ezzel egyszerre lett a rablókkal szimpatizáló társadalom és a spanyol kormány ellensége is, vagyis két tűz közé szorult, nem is beszélve arról, hogy nincs senki, aki segíthetne neki. Valószínűleg Sierrát nem egyszerűen az etikai kódex és az emberi jogok megsértésével vádolják, hanem tulajdonképpen áruló lett, így érthető lenne, ha a menekülőutat választja és se nem hajlandó a börtönben megszülni gyermekét, se élete végéig egy cellában rohadni.

Hogy egy rendőr átáll a rablók oldalára, akár önismétlő is lehetne, de ne feledjük, még Lisszabon érzelmi okokból tette ezt, addig Sierra puszta logikából tenné ezt. Amennyire megismertük nem csak könyörtelen, de okos is, ráadásul még a Professzor eszén is túl tudott járni.

Talán emiatt is, a Professzor is hajlandó lenne vele szövetséget kötni, hiszen láttuk, hogy Sierra a sajtó előtt mondott beszédekor még ő is meglepődött Sierra egyenességén.

Alicia Sierra átáll A nagy pénzrablás 5. évad

Persze más kérdés, hogy mennyire lehet megbízni Sierrában, hiszen mint említettük, az eddigi átálló(k) mindannyian érzelmi okokból tették ezt, még Sierra esetében ilyenről nincs szó, ha csak az anyai ösztönöket nem vesszük annak. Ráadásul a dolgot a Rioval való nem éppen baráti kapcsolata is bonyolíthatja, ahogy valószínűleg a többiek sem lennének elragadtatva, hogy a Nairobi haláláért közvetve felelő rendőrnő is a banda része legyen – bár tegyük gyorsan hozzá, hogy Moszkva, Oslo és Berlin elvesztését követően elég hamar túltették magukat azon, hogy Raquel is a csapat tagja.

Ahogy az is nyilvánvaló, hogy a csapat tagjai sem felszentelt figurák. Berlin (Pedro Alonso) feladta a rendőröknek Tokiót (Ursula Corbero), aminek következményeként meghalt Moszkva, nem is beszélve az alapvetően gazember-jelleméről. Palermo (Rodrigo De la Serna) szintén egy mocsok, Sierrával párhuzamosan ő indította el azt az eseménysorozatot, ami Nairobi halálához vezetett.

Sierra oldaláról ennél egyszerűbb a helyzet: új életet kezdhetne a gyermekével  egy távoli helyen – akárcsak a banda a Királyi Pénzverde kirablását követően. Valószínű, hogy ez a gondolat már megfogant benne és nem véletlenül vált meg a házikedvencétől (Biztos úr!) sem, hanem azért, mert akkor már eldöntötte, hogy a régi életét hátrahagyja.

Sierra okos, könyörtelen, és ellenfelei elméjébe lát, vagyis bizonyossággal állítható, hogy nagy hasznát venné a Professzor, akár a Spanyol Nemzeti Bankból való menekülés megtervezésénél is.

Már csak ki kell találnia, a jövőben melyik város nevét viseli.

<