Filmek, sorozatok, kultúra

A Netflix fikciós sorozatot készít Ayrton Sennáról

Nem dokumentum-, hanem drámasorozatot forgat Ayrton Senna karrierjéről a Netflix!

Miközben már javában zajlik a Drive to Survive 2020-as évadának forgatása, a Netflix bejelentette, hogy egy nyolcrészes minisorozatot készít Ayrton Senna életével és pályafutásával a főszerepben!

Ayrton Senna Netflix

Fontos tudni, hogy a brazil Caio Gullane filmproducer és a Senna család támogatásával készülő sorozat nem dokumentumfilm lesz, hanem egy fiktív dráma, mely betekintést enged a háromszoros világbajnok nemzeti hős közvetlen belső világába és családi kapcsolataiba is.

Az Autosportnak azt is sikerült megtudni, hogy a sorozat 1981-gyel fog indulni, amikor Senna Angliába költözött, hogy a Formula-Ford 1600-as sorozatban versenyezzen, az utolsó rész pedig az életét követelő 1994-es San Marinói Nagydíjat dolgozza fel.

„Senna Sao Paulóból indult, hogy meghódítsa a világot, számunkra pedig megtiszteltetés, hogy végigkísérhetjük a szurkolóit ezen az úton, bárhol is vannak. Ayrton Sennának generációkon és határokon átívelő öröksége van, a több mint 190 országban elérhető Netflix pedig büszkén mutatja be az embert, aki a versenyző mögött rejlik” – mondta Maria Angela de Jesus, a Netflix nemzetközi produkciókért felelős brazíliai igazgatója.

A széria leendő címe még nem ismert, az azonban igen, hogy várhatóan 2022-ben lesz elérhető a Netflixen angol és portugál nyelven.

Forrás F1Zona
<