A Netflix sorozatot készít a Wings of Fire alapján

Tui T. Sutherland írónő Wings of Fire (szabadfordításban A tűz szárnyai) című könyvsorozatából animációs Netflix-sorozat készül, amelynek producere Ava DuVernay lesz. A történet egy olyan világban játszódik, ahol különböző sárkánytörzsek háborúznak, és öt fiatal sárkány elindul, hogy véget vessen a vérontásnak és visszahozza a békét a földre.

wings-of-fire-ava-duvernay-netflix

Dan Milano (Glitch Techs), Christa Starr (Mystery Science Theater 3000) és Justin Ridge (Star Wars Resistance) lesz az executive producer és a showrunner, Milano és Starr pedig maga adaptálja a könyvsorozatot a Netflix számára.

A Wings of Fire sorozatban a Pyrrhia epikus világát benépesítő sárkánytörzsek között generációk óta elkeseredett háború dúl. A prófécia szerint öt fiatal sárkány fog felemelkedni, hogy véget vessen a vérontásnak, és visszahozza a békét a földre. (Igen, ez eléggé úgy hangzik, mint a Raya és az utolsó sárkány.) A kikelésüktől fogva titokban nevelt és kiképzett végzet sárkányai – Clay, Tsunami, Glory, Starflight és Sunny – egy küldetésre indulnak, amely során szembesülnek valódi énjükkel és annak a kegyetlen háborúnak a lehengerlő kiterjedésével, amelynek véget kell vetniük.”

Wings of Fire NetflixEbben a Tui Sutherland elméjéből származó epikus könyvsorozatban egy bölcsességgel és csodával teli, elegáns saga található, amely a hovatartozás és az előítéletesség, a bajtársiasság és a közösség eszméit vizsgálja” – mondta Ava DuVernay executive producer.

Kollégáim, Sarah Bremner és Paul Garnes, az ARRAY Filmworks munkatársai nevében örömmel dolgozunk együtt a Netflixszel és a Warner Bros. Animationnel ezen a dinamikus adaptáción, amelyben öt fiatal sárkánylány beteljesíti a sorsát, és megmutatja a nézőknek, ők hogyan teljesíthetik be a sajátjukat.”