Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A Netflix törli az inaktív fiókokat

Különös döntést jelentett be a Netflix. Eszerint hamarosan elkezdik törölni az inaktív előfizetői fiókokat.

A platform azonban először rákérdez az inaktív felhasználóknál, hogy meg kívánják-e tartani a fiókjukat, majd ha nem reagálnak a megkeresésre, a rendszer automatikusan törli az előfizetést – írja a CNBC-re hivatkozva az Origo.

A Netflix döntése egyáltalán nem jellemző az előfizetési díjakat szedő streaming-szolgáltatók körében, azonban végső soron megerősítheti a vállalat pozícióját a versenytársakkal szemben.

A cég mellett ugyanis az elemzők és a befektetők is pontosabban látják majd, mennyire elkötelezettek a Netflix előfizetői.

A vállalat hivatalos közleményében a termék-innovációért felelős igazgató, Eddy Wu jelezte, minden olyan felhasználónál rákérdeznek, hogy meg kívánja-e tartani az előfizetését, aki a csatlakozását követő egy évben semmit nem nézett a platformon.

A Netflix egyébként jelentősen növelni tudta az előfizetőinek számát az elmúlt negyedévben, ahogy a járvány miatt világszerte sokak zárkóztak be otthonaikba, ami megnövelte az igényt a streaming-szolgáltatások iránt. A Netflixnek az elmúlt negyedév végén 183 millió előfizetője volt.

Forrás Origo
Ez is érdekelhet:
<