Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A rémület háza filmkritika

Egy szegény család a városba költözik és mikor már azt hinnék, hogy az álmuk vált valóra, akkor gyorsan kiderül, hogy a rémálmuk.

A spanyol filmek és sorozatok iránti múlhatatlan étvágyunkat érkezett csökkenteni A rémület háza (Malasaña 32), amely a spanyol mozikban januárban mutatkozott be, a napokban pedig hazánkban is elérhetővé vált digitálisan.

Bödörék esete a természetfelettivel

A film hivatalos tartalma szerint az Olmedo család régi álma válik valóra azzal, hogy a városba költözhetnek. Egy régi, nagypolgári lakás romos falain belül igyekeznek új életet kezdeni, bízva abban, hogy az új otthonukban mindenki megtalálja a boldogságot. Ám a beköltözést követően furcsa dolgokra lesznek figyelmesek, kezdetben csak a legkisebb fiú, Rafi észleli ezeket, ám később mindenki tanúja lesz a hátborzongató eseteknek, melyek kísérteni kezdik a családot. Amikor nyomozni kezdenek a ház történetében, rájönnek, hogy az életük veszélyben van.

Na ebből a leírásból nagyjából annyi stimmel, hogy valóban egy vidékről a városba költöző családról szól a történet és valóban nem a legjobb helyre költöztek, de a ház történetében való nyomozás az nagyjából annyi játékidőt tesz ki a történetben, mint ahány értékelhető pillanat volt a fentebb említett Bödörék első részében.

A rémület háza film

Innentől gondolom sejthető, hogy nem a legérdekesebb, legizgalmasabb spanyol horrorral van dolgunk, sőt valójában nincs is benne semmi spanyolos. Sem az agyunkat nem tornáztatja meg, se nincs mögötte kézzelfogható mitológia, de még a megvalósításában sincs semmi olyan, amivel mondjuk ennek a listának a tagjai közelébe érhetne, azt a bizonyos spanyol temperamentumot nem is említve.

Isten nevében kényszerítelek

A rémület háza kifejezetten bugyuta jumpscare-horror, tulajdonképpen a teljes történetet alárendelték az ijesztgetésnek, ami természetesen a magától becsapódó ajtókban, a telefoncsörgésben és indokolatlan zajokban manifesztálódik. A történet maximum annyiban változatos, hogy a népes család mindig más tagjába fagy bele a vér, miközben random módon bukkannak fel szereplők, akik aztán jönnek, hogy a nagy fináléban megküzdjenek a gonosszal, vagy éppen megmagyarázzanak mindent.

A rémület háza kritika

Mármint tényleg úgy néz ki a dolog, hogy a szereplőket több mint egy órán át indokolatlanul toszogatja a természetfeletti, de szerencsére közben anya munkahelyére pont bejön két pár zokniért egy random látó, akinek aztán a segítséget tudják kérni a fináléban. Abban a fináléban, amelyben aztán tíz percbe sűrítve próbálják átnyomni a nézőn, hogy szegény démonnak azért meg voltak a nyomós okai arra, hogy egy senkinek nem ártó spanyol családot toszogasson.

Nem A rémület háza lesz a kedvenc idei filmünk az biztos, bár ha kissé baljósak akarunk lenni, akkor ennyi premier mellett még az év végi top10-es listára fel is férhet…

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
A rémület háza (2020)
30%
Semmilyen

Még a spanyol filmek szerelmeseként se nagyon tudok érvet felhozni amellett, amiért látnod kellene ezt a filmet. Vagyis egyet igen: zárva vannak a mozik, kevés az új tartalom.

  • Szerintem
Ez is érdekelhet:
<