Filmek, sorozatok, kultúra

A Sony megmutatta hogy néz ki a PS5 konzol és bejelentettek néhány játékot is

Kiderült azonban az is, hogy az alap konzol mellett érkezik egy digitális változat is, ami minden bizonnyal olcsóbb lesz, hiszen nem lesz benne optikai meghajtó, és egész egyszerűen a Digital Edition nevet viseli.

A gépcsomagokban Pulse 3D vezeték nélküli headset, két lencsés 1080p HD kamera, távirányító, és természetesen DualSenes kontroller és hozzá való töltő is lesz.

A konzol dizájnja merőben szokatlan lett, de Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója elmagyarázta a CNET-nek, hogy ennek mi az oka.

Ryan szerint az volt cél a dobozzal, hogy valami “merészet” alkossanak vele. A PS5 kinézetével a Sony-nak azt a hitét akarják kifejezni, hogy rajta futó játékok is olyan szemrevalóak, mint maga a konzol. Azt is hozzátette, hogy mivel a legtöbb otthonban a konzol a nappaliban csücsül, úgy gondolták, jó lenne egy olyan dizájnt alkalmazni, amely “igazán feldíszíti a lakóhelyeket”. Magyarul tehát egyfajta futurisztikus szobrászműnek is fel lehet fogni.

A nagyon fehér, nagyon futurisztikus eszköz külleme mindeddig teljesen ismeretlen volt a játékosok számára, így a célközönség most először veheti szemügyre a karácsonyi szezonban érkező masinát.

A röpke másfél óra alatt horror-, sport, kaland- és egészen szürreális játékokat is villantott a japán óriás. A mezőny abszolút kiemelkedő darabja a Spider-Man: Miles Morales, amely a korábbi pókemberes játékával komoly sikert elért Insomniac Games legújabb munkája. Miles Morales egyben a főszereplő neve is, aki a pókcsípésen átesett Peter Parkerhez hasonló szuperhős.

Ezen felül a holland Guerrilla Games elkészíti a PS4-es generáció egyik legjobbjának tartott Horizon Zero Dawn folytatását. A Horizon Forbidden West című munkában ismét Aloy bőrébe bújunk, és most is rengeteg gépszörnnyel szállunk harcba. A helyszín azonban más lesz.

A horror kedvelőinek jó hír lehet, hogy a Capcom új Resident Evilt készít, szám szerint a 8-ast, ami a Village alcímet kapta. Ez utóbbi 2021-ben válik elérhetővé, de ennél pontosabbat még nem tudni.

Az Ember Lab kissé rajzfilmszerű újdonsága, a Kena: Bridge of the Spirits az új konzol egyik látványosabb játéka. A készítők csavaros sztorit és kalandban gazdag élményt ígérnek.

A Stray nevű alkotás főszereplője egy hátizsákos macska, illetve néhány robot, akik úgy tűnik, mára átvették a bolygó feletti irányítást. A játékról gyakorlatilag semmi mást nem tudni, csak azt, ami az alábbi 1,5 percből kihámozható:

Az este során mutatott új és érdekesebb szoftverek közé tartozik még az autóversenyzős Gran Turismo 7, a Godfall, a GhostWire: Tokyo, a Returnal, továbbá az új NBA-rész.

Forrás IGN HVG
Facebook
<