Hír és közéleti magazin

A Spectralban nem a metrókocsik miatt áll lángokban Budapest

Nagyon szomorú, hogy csak utólag értesültük róla, hogy Budapesten forgatta a Netflix a Spectral címet viselő sci-fit, ugyanis olyan kedvenceink szerepelnek a filmben, mint Clayne Crawford (Rectify, Halálos fegyver sorozat), Bruce Greenwood (A folyó sorozat, Star Trek filmek), James Badge Dale (13 óra, Z Világháború, a Rubicon, a 24 és a The Pacific – A hős alakulat sorozatok), Max Martini (13 óra, a Krízis és a Bosszú sorozatok) illetve a Viharszigetben és a Híradósok sorozatban is szereplő, szépséges Emily Mortimer.

Ha viszont az autogrammvadászat elmaradása miatti sokkunkat félretesszük, akkor láthatjuk, hogy az elsőfilmes Nic Mathieu által jegyzett Spectral nem is néz ki rosszul, ráadásul a gyönyörű fővárosunk végre indokolt módon áll füstben és nem a szmog, vagy a metrókocsik miatt.

A Spectralban ugyanis egy különleges egység érkezik Budapestre, hogy megvizsgálja mi okozta az itt harcoló katonák halálát, akik elég misztikus körülmények közt hunytak el. Pontosabban annyira misztikus körülmények közt, hogy hamar kiderül, hogy itt bizony a szellemvilág tehető felelőssé a pusztításért.

Ha minden igaz a Spectral holnap kerül fel a Netflixre, én speciel már eléggé vártam egy hasonló filmet, az meg csak ráadás, hogy mindez ismerős helyszíneken játszódik.