Hír és közéleti magazin

A Sport1 helyett az Arena4-en lesznek láthatóak az NFL-közvetítések

Az ARENA4-re költözik az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) – derült ki a Network4 közleményéből.

A csatorna tájékoztatása szerint az alapszakaszból fordulónként öt mérkőzést élőben közvetít, s természetesen a rájátszás összes meccse képernyőre kerül.

Az ARENA4 teljes körűen augusztus 1-jétől lesz elérhető Magyarországon. Jelen állás szerint a Vodafone, a PR-Telecom és a Hello Digital előfizetői számára lesz fogható a csatorna.

Az Arena4 egy magyar akció-sportcsatorna, amely 2020. március 30-án indult. Az új csatorna olyan sportok közvetítési jogait szerezte meg, mint például az IndyCar, az NHL jégkorong, a Nitro Games vagy az NCAA American College Football Championship, emellett billiárd, snooker, box (KO TV), WWE pankráció, MMA, darts, jégkorong, angol és skót focibajnokságok, és több más látványos, technikai vagy csapatsport is látható a csatornán. Az Arena4 szerezte meg a MotoGP közvetítési jogait is, ezt a jogok megszerzéséig a TV2 Csoporthoz tartozó Spíler TV-csatornacsalád közvetítette

„Az ARENA4 a sport új arcát képviseli Magyarországon – mondta Nick Doff, a Network4 üzletfejlesztési igazgatója a szerkesztőségünknek is elküldött közleményben. – Az NFL, a MotoGP, az IndyCar, az NHL, a skót Premier League, az angol másodosztályú bajnokság, a Championship és a francia férfi kézilabda-bajnokság közvetítési jogának megszerzése átfogó és színvonalas sportportfóliót biztosít a piacon, és tekintélyes választási lehetőséget kínál a nézőknek. Célunk az, hogy a sportesemények, valamint a stúdióműsorok sugárzásának minősége méltó legyen az NFL presztízséhez és az általa kínált izgalmakhoz. Dinamikus, adrenalinlöketet adó sportcsatornánk, az ARENA4 tökéletes kiegészítője lesz a portfoliónkba tartozó szórakoztató csatornáknak: a TV4-nek, a STORY4-nek, a GALAXY4-nek és a FILM4-nek.”

Az NFL-t 2004 óta a Sport Televízió közvetítette Magyarországon. Az NFL-meccsek népszerűsége gyorsan nő hazánkban – írta a Network4. A Nielsen Közönségmérés adatai szerint az élő mérkőzések nézettsége ma már eléri a négy legnagyobb európai futballbajnokság meccseinek nézettségét. A legutóbbi nagydöntőt, a Super Bowlt például a 18–59 év között férfi célközönség 23 százaléka követte élőben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az NFL 2020-as idénye a tervezett módon és időben el tud-e indulni a koronavírus-járvány függvényében. Jelen állás szerint szeptemberben rajtol az új bajnokság.