Tévés hírek A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel, ezúttal sem hagyja szó nélkül az eseményeket.

Amikor VV Vivi arról mesélt, hogy megerőszakolták, Vera volt az RTL KLub Reggeli című műsorának vendége, majd később VV Renátó agresszívnak vélt viselkedése kapcsán is felszólalt. Most azonban a másik oldalról is megvizsgálta Renátó esetét.

Renátó nem is jelentkezett a ValóVilág10-be?

“A műsorba jelentkezőket alapos pszichológiai tesztnek vetik alá, ezeket szakemberek végzik, feltételezem, nem is akármilyenek, a szerkesztők ugyanis az ő véleményük alapján döntik el, ki kerüljön be, mire lehet számítani az illetőtől. Tévés körökből, több forrásból úgy hallom, Renátó a 8. és a 9. évadba is jelentkezett, idén, amennyire tudni lehet, okulva az elutasításból, nem. Ha a csatorna korábban elutasította, most miért hívták be a villába? Egyszerűen csak jobban passzolt a csapatba? Vagy csak kellett egy balhés gyerek?” – teszi fel a költői kérdést a bejegyzésében, majd arról is ír, hogy Renátó alapvető jogai sérültek, amikor a szerkesztők viccesnek gondolták azt, hogy csattogó hangot vágjanak be Renátó vécés könnyítése alá.

Sérültek Renátó alapvető jogai

“A helyzet az, hogy Bakonyi Renátó alapvető jogai is sérültek, és mire elhagyta a villát, maga is áldozattá vált. Egyetlen példa: az, hogy a kamera követte a vécéfülkébe, majd leadták adásban, hogy teljesen normális módon könnyít magán, és ez alá még – fokozandó a fokozhatatlant – csattogó hangot is vágtak, túlmegy minden határon.” – írja, majd megjegyzi, ez akkor is így van, ha Renátó tudta mire ír alá.

“Mindegy, milyen szerződést írt alá, (a csatorna mögött egy hadosztálynyi jogász állt, vajon mögötte is?), az alapvető emberi jogok – így az élethez vagy akár a méltósághoz való is – természetükből adódóan elidegeníthetetlenek, azokról ezért lemondani sem lehet. Hogy a műsor szerkesztői szerint ez nem így van, mert a műsor teljes egészében etikus, és a vécéfülkébe is követhető a szereplő, és ez maradéktalanul rendben van, nem hiszem, hogy további magyarázatot igényel. Ez az, ami.”

Vera teljes bejegyzését alább elolvashatjátok:

Nagyon fontos dolgokról beszélgettünk a tegnapi, negyvenöt perces Való Világ Extrában, illetve az RTL Fókusz remek…

Posted by Nem tehetsz róla, tehetsz ellene on Thursday, January 21, 2021

Nemrég egyébként VV Renátó is arról beszélt egy videóban, hogy a 45 percbe összevágott részletek nem feltétlenül adták vissza a valós benti történéseket, beleértve ebbe akár VV Fruval való kapcsolatát.