A SZERELEM SAVA-BORSA – sorozatkritika

A szerelem sava-borsa ( Foodie Love) a Goya-díjas Isabel Coixet első tévésorozata, és egyben az HBO Espana első probálkozása is. Aki egy szokványos romantikus komédiára számít az nagyot fog csalódni, ugyanis A szerelem sava-borsa sok minden, de szokványos biztos hogy nem. Egy különleges, bátor és kísérletező kedvű sorozatról van szó, amelynek már a teljes első évada elérhető az HBO és az HBO Go műsorán.

A sorozatban két harmincas, gasztronómia rajongó egymásra találását követhetjük nyomon. A matematikus és a szerkesztő első pillantásra egyáltalán nem összeillő pár, viszont közös szenvedélyük az ételek iránt hamar egy hullámhosszra tereli őket. A múltbéli fájdalmas tapasztalatok, és gyötrő emlékek ugyan árnyékot vetnek a bimbózó kapcsolatra, ám a fellobbanó szenvedélynek már nem állhatják útját.

A sorozat végigkalauzol minket Európa gyönyörű tájain, Olaszországon és Spanyolországon át egészen Japánig, mindenhol megfordulunk és persze mindenhol fogyasztunk is valami fantasztikus tradicionális ételt. Nem túlzok ha azt állítom, a nézőnek csorog a nyála a sorozat megtekintése közben, hiszen van itt ínycsiklandó japán yuzu, olasz fagylaltkülönlegességek és a molekuláris gasztronómia szemkápráztató csodái is. A legkifinomultabb éttermekből esünk a piaci kínai konyhák standjaihoz, és közben egyre jobban megismerjük szereplőink hátterét, egymáshoz fűződő, tulajdonképpen már az első találkozástól kezdődő nagyon is szenvedélyes kapcsolatát.

A szerelem sava-borsa nem fukarkodik a neves színészek felvonultatásával. Laia Costat, a párosunk egyik tagját alakító színésznőt 2017-ben a BAFTA „Rising Star” díjára jelölték, a Victoria című film főszerepéért pedig elnyerte a Gaudí-díjat, és Európai Filmdíjra is jelölték a legjobb színésznő kategóriában. A különc és kissé naiv matematikus karakterét az argentin színész-rendező, Guillermo Pfening kelti életre, aki a Tribeca filmfesztiválon elnyerte a legjobb férfi színésznek járó díjat a Nobody’s Watching című filmben nyújtott alakításáért. A színészi játékra nem is panaszkodhatunk, főszereplőink közt szikrázik a levegő. A buja erotika, egymás aprólékos ízlelgetése, és a fizikai vonzalom betetőzésének kivitelezése vérprofi.

A múlt egy-egy emlékkép formájában már a kezdettektől kísér minket, majd fokozatosan jutunk el addig, hogy mind a nézőnek, mind pedig egymásnak megnyílnak szereplőink. A sorozat beszél nekünk a gyermek elvesztését követő szívszaggató fájdalomról, a bántalmazó jellegű kapcsolatokról, a mentális problémákról és a viszonzatlan, hamis szerelemről.

Kapcsolódó cikkek

Ezt is ajánljuk

Hirdetés

Most a címlapon

VV Vivi feladja a ValóVilág10-et

A szombati adás előzeteséből úgy tűnik, hogy a napok óta depresszióval (és jó eséllyel szerelmi bánattal) küzdő VV Vivi feladja a ValóVilág 10. évadát.

Epikus véget ér az 5. évaddal A nagy pénzrablás

A sorozat 5. évadát Dániában, Portugáliában és Spanyolországban forgatták.

Megvan kik lesznek A Dal 2021 zsűritagjai

A Dal 2021 mezőnyének kihirdetéséhez hasonlóan, online sajtótájékoztató során jelentette be a műsor zsűrijének tagjait a közmédia január 15-én.

Hirdetés