A színészek a Family Guy mögött

14 év és 12 évad óta függünk az egyik legszórakoztatóbb animációs sorozaton, amely előszeretettel szól oda a popkultúrának, de tudjuk-e, hogy kik azok a színészek, akik ha kell önmagukat is szeretik leégetni, de persze sokkal szívesebben szólnak be valamelyik másik hollywoodi hírességnek?

SethMacfarlane
Peter, Stewie és Brian Griffin, na meg a nőfaló Glenn Quagmire

Azzal gondolom szinte mindenki tisztában van, hogy Seth MacFarlane tulajdonképpen egymaga a Family Guy, hiszen a sorozat alkotója felel többek közt Peter Griffin, Brian Griffin, Stewie Griffin, Tom Tucker, Glenn Quagmire és sok-sok más epizódszereplő hangjáért.

Lois Griffin
Lois Griffin

De itt van például a Lois Griffin hangját szolgáltató Alex Borstein, akiről sokan azt sem tudják, eszik-e vagy isszák? Ez nem meglepő, hiszen a 42 éves (szinkron)színésznő neve sokkal többször tűnik fel az animációs sorozatok stáblistájában mint az élőszereplősökében. Huzamosabb ideig csak a Szívek szállodájában szerepelt, mostanság pedig a Getting On címet viselő HBO-sorozatban láthatjuk, nem mellesleg ő alakította John anyukáját a Ted című vígjátékban.

Chris Griffin
Chris Griffin

Seth Green neve is összefonódott a szinkronszínészkedéssel, igaz Seth MacFarlane első élőszereplő vígjtáksorozatában is ő kapta a fő szerepet. A Dads vörös hajú videójáték fejlesztője korábban azért feltűnt a Hősök, a Törtetők és a Grace klinika című sorozatokban is, de sokáig a Buffy, a vámpírok réme és az Azok a ’70-es évek show stábtagja volt. A Family Guyban ő adja a hangját Chris Griffin karakterének.

Meg Griffin
Meg Griffin

Mila Kunis neve manapság teljesen összeolvadt Meg Griffinével, pedig a popkultúrában járatlanok talán el sem tudják képzelni mennyire dögös is a csaj, aki a család legtöbbet csúfolt karaktere mögött lapul. Kunis az Max Payne-ben, a Tedben, az élő könyvében, az Óz a hatalmasban bizonyított már a mozikban, a tévénézők pedig az Azok a ’70-es évek showból és a Hetedik mennyországból is ismerhetik. Hamarosan pedig az előzetesen új ötödik elemnek titulált Jupiter Ascendingben domborít majd Channing Tatum oldalán.

Cleveland Brown
Cleveland Brown

A Cleveland hangját adó Mike Henry is először szinkronszínész, s csak aztán színész, hiszen komplett pályafutásából csak a Ted- és A szívek szállodája-beli epizódszerepét lehet kiemelni, a Joe Swanson hangját biztosító Patrick Warbourton ezzel szemben igazi “hollywoodi kurva”, ami alatt azt értjük, hogy az elmúlt 20 évben 130-nál is több szerepben láthattuk/hallhattuk a hangját (moziban, tévében és videójátékokban). Warbourtont egyébként az Egy kapcsolat szabályai című sorozat Jeffjeként ismerhetjük, de feltűnt a Zsenikémben és a Sikoly 3. részében is.

Alexandra Breckenridge Christina Aguilera, Cybyll Shepherd, Renee Zellweger, Sarah Jessica Parker, Katie Holmes, Hillary Swank és Helen hunt hangja is volt már a sorozatban
Alexandra Breckenridge Christina Aguilera, Cybyll Shepherd, Renee Zellweger, Sarah Jessica Parker, Katie Holmes, Hillary Swank és Helen hunt hangja is volt már a sorozatban

Visszatérő hangok még (és a vezető szinkronszínészekhez hasonlóan sokszor több karakternek is adják a hangjukat) Lori Alan (Diane Simmons), Alexandra Breckenridge (igen a True Bloodos, American Horror Storys), Jennifer Tilly, Rachael MacFarlane és  a ’70-es évek Batmanje Adam West is, aki meglepetésre Adam Westet polgármestert alakítja a sorozatban.

Sőt, az X-Men – Az eljövendő múlt napjaiban idősb Charles Xavier professzort alakító Patrick Stewart volt évekig a kis Susie Swanson hangja, illetve Drew Barrymore Brian szerelmének Jilliannek a hangját biztosította. És akkor az egyszeri epizódsztárokat fel sem soroljuk, mert Dunát lehetne vele rekeszteni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Hirdetés

Hírstart