Steven Spielberg és a Stranger Things alkotói együtt készítenek sorozatot Stephen King A talizmánjából a Netflixre

Steven Spielberg már majdnem 40 éve próbálja vászonra akarja vinni Stephen King és Peter Straub The Talisman (A Talizmán) című, eredetileg 1984-ben, magyarul 1994-ben megjelent regényét.

Spielberg előbb filmként, majd tévés minisorozatként próbálta elkészíteni, de ez idáig nem tudta megvalósítani a projektet. Most azonban összeállt a Stranger Things mögött álló duóval, Matt és Ross Duffer-rel és úgy tűnik, hogy a Netflix számára sikerül legyártani a produkciót. Várhatóan ezzel a lépéssel a Netflix már a Stranger Things utáni időket készíti elő.

Steven Spielberg már 1982-ben, két évvel a könyv megjelenése előtt megvásárolta a megfilmesítési jogokat és azt azóta is megtartotta.

A The Hollywood Reporter szerint a sorozat forgatókönyvén Curtis Gwinn kezdett el dolgozni, ő a Stranger Things mellett a Death Valley, A hátrahagyottak, a The Walking Dead és a Narcos sorozatokhoz is írt epizódokat.

A Talizmán

A regény főhőse egy kisfiú, Jack Sawyer, akinek meg kell mentenie édesanyja életét. Lily ugyanis rákos, és az egyetlen dolog, ami megmentheti életét, a titokzatos Talizmán.

Jack egy Speedy Parker nevű embertől hall egy másik világról, amely a mienkkel párhuzamosan létezik. Egy olyan világról, amelyben sokkal gyorsabban tud utazni, hiszen édesanyjának már nem sok ideje maradt. Egy olyan világról, amelyben a dolgok sokkalta veszedelmesebbnek tűnnek. Egy olyan világról, amelyben sok, a mi világunkban élő embernek megvan a másvilági megfelelője. A Territóriumokról. Abban a másik világban Jack nem más, mint Jason, a királynő, Laura DeLoessian fia. Azé a királynője, akinek ugyancsak meg kell vívnia a saját harcát a Territóriumokban.

Jack utazása természetesen nem könnyű. Jó néhány ember van, aki megpróbálja megakadályozni őt abban, hogy megmentse édesanyja életét. Leginkább Morgan Sloat, Jack néhai apjának régi barátja. De Jack társakra, barátokra is lel, akik segítik őt az útja során – ebben a világban, és a Territóriumok ismeretlen világában egyaránt.

A Talizmán folytatása A Fekete Ház címen tizenhét évvel később, 2001-ben jelent meg.