Hír és közéleti magazin

A The 100 a 2. évadra is a kihagyott ziccerek sorozata

A The 100 első évadát elsősorban egy olyan sajtos-tejfölös lángoshoz hasonlítanám, ami nincs se sajt, se tejföl, de a piacos néni még fokhagymával is elfelejtette bekenni.

The 100

Szóval valami olyannak, amire nagyon ki voltunk éhezve, hogy aztán üres gyomorral térjünk nyugovóra. A kihagyott ziccerek évada, ahol egy kis tiniszerelem, meg tinidráma fontosabb volt, mint fogni a lehetőséget és megcsinálni az új Lostot, de legalább az új Siberiát.

Na az első évad végi finálé aztán végre adott gy jó nagy tockost, úgy tűnt, hogy a készítők tökösek lesznek, hiszen a nagy legyekura tábor vs. vad földiek csatája végén egyszer csak megjelentek az első ránézésre is rohamosztagosnak tűnő idegenek és egy elmegyógyintézetre hajazó szobába vitték Clarke-ot.

A 2. évad ettől a momentumtól folytatódott, Clarke természetesen azonnal szökni próbál, majd lebratyizik a 100 éve egy bunkerben élő jófej közösséggel, akik – bár odakint a fél világ elpusztult – békésen festegetnek az atombiztos betonfalak között, hogy aztán majd kiderüljön egy jó nagy titok az elitről és megszökhessenek.

The 100 Octavia

Kint az első évad legidegesítőbb eleme Octavia küzd a túlélésért, de mindezt olyan színészi tudással, hogy karakterhalálért nem szurkoltam még így. A másik ágon a 11 rész alatt 12 karakterfejlődésen átment Murphy ápolgatja Ravent, még meg nem érkezik a felmentősereg természetesen a “lezuhanva szállt” űrhajó utasainak képében, akik menet közben még Finnt és Bellamyt is megmentették, mert pont arra jártak, majd persze nyomba közölték is, mostantól ők a Föld bolygó új urai.

The 100 Murphy

A The 100 2. évada tehát pont olyan szappanba ágyazott nettó hülyeség, mint az első volt, azonban még mindig érdekes tud maradni annyira, hogy ne kaszáljam el, persze ehhez az is kell, hogy valami csattanós titkokat rejtsenek az atombunker falai, mondjuk valami olyasmit, hogy a békésen festegető arisztokraták valójában kannibálok. Azt meg, hogy Jaha nem egyedül maradt a hajón már akkor sejthettük, amikor először bevágták, hogy még mindig nem halt meg, igaz arra azért nagyon kíváncsian várjuk választ, hogy hogyan és miért pont egy csecsemő maradt vele a Bárkán.

10/5