Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

A The Walking Dead 11. évada csak 2021-ben érkezik

Nem igazán beszéltünk még erről, de biztosan kijelenthető, hogy a The Walking Dead az elmúlt évek hagyományaival szemben idén októberben biztosan nem jelentkezik új évaddal.

A napokban éppen Lennie James, a Fear The Walking Deadben Morgant alakító színész árulta el, hogy nem látja esélyét annak, hogy a Fear The Walking Dead 6. évadának munkálatai folytatódjanak a közeljövőben és ugyanez elmondható a The Walking Dead 11. évadáról is.

A The Walking Dead már csak a koncepciójánál fogva sem tudná tartani a biztonsági előírásokat, nem is beszélve arról, hogy a több hónapos forgatást több hónapos utómunka követi.

A maszkmestereknek, sminkeseknek folyamatosan dolgoznia kell. Minden jelenet előtt órákat fognak eltölteni azzal, hogy kikenjék a főhősöket. És itt nem csak az élőhalottak maszkjairól beszélünk, hanem a szereplők kosz- és várfoltjairól, sérüléseiről is. Az élőholtakat alakító statiszták egymáshoz kell, hogy dörgölőzzenek, miközben nem ártana, ha a szereplőket is célba vennék, egy ilyen támadásnál pedig lehetetlen tartani az előírt 1,5-2 métert. Csókjelenetek, ölelések, egymás arcába ordítások megint csak kilőve…

Nem akarunk minden apróságban elveszni, de ott vannak például a digitális utómunkák, amikor a pár tucat statisztával felvett jeleneteket átdolgozzák úgy, hogy a nézők adásban már több száz vagy több ezer kóborlót lássanak. Hogy a felvétel igényes legyen, akár egyes jelenetek esetében is több hetes munkáról beszélhetünk. De ugyanez elmondható a kóborlók pislogásáról is, ha hiszitek, ha nem ezeket is utólag, digitálisan távolítják el.

Összefoglalva, ami ebben a videóban 3 perc, az nagyjából 3 havi kemény munka – nem home office-ban, hanem stúdióban…

Ráadásul Greg Nicotero, a sorozat egyik maszkmestere utalt arra, hogy a koronavírus miatt komolyan megvághatják a sorozat költségvetését, ami azt jelenti majd a gyakorlatban, hogy sokkal kevesebb stábtaggal kell dolgozniuk, amit addig 2-3 ember csinált, az 1 ember munkája lesz.

Összességében a fentiek alapján biztosra vehetjük, hogy idén már nem kerül adásba a The Walking Dead 11. évada, de egyébként is valószínű, hogy kronológiai sorrendben a The Walking Dead: World Beyond és a Fear The Walking Dead 6. évada is előbb kell, hogy adásba kerüljön.

A jó hír, hogy még idén minden bizonnyal megkapjuk a The Walking Dead 10. évadának befejező részét illetve, hogy a forgatási munkálatok elhalasztása miatt az íróknak rengeteg ideje van arra, hogy egy részleteiben is összefüggő koncepciót dolgozzanak ki a The Walking Dead kisképernyős univerzumának összekötésére.

Ez jöhet a The Walking Deadben a következő években

<