A The Walking Dead alkotója úgy gondolja, hogy a sorozat története a képregénynél is tovább megy

A The Walking Dead sorozat ha nem is szorosan, de nagyjából azonos úton követi az alapjául szolgáló képregény-folyamot, amely tavaly ért véget.

Robert Kirkman, a képregények alkotója és egyben a sorozat egyik producere szerint a képregény utolsó fejezetének története nem feltétlenül kell, hogy a sorozat vége is legyen.

Bár még messze járunk attól, hogy a tévésorozat utolérje a képregény történetét, de azért a Suttogók elleni háború lassan véget ér és a Nemzetközösség is szépen-lassan bemutatkozik mozgóképen is, így joggal merül fel, hogy vajon a sorozat alkotói is a képregényes lezárásban gondolkodnak-e.

Abban 25 évet ugrottunk előre az időben, az újraalakuló civilizáció magjai már elkezdtek virágozni, miközben a végjáték a sorozatban már nem élő Carlra összpontosított, aki felfedezte az új világot, amelyet apja épített fel. Carl helyét egyértelműen Judith vette át a sorozatban, így a tévés lezárás valószínűleg vele érne véget, de Kirkman szerint:

Az utolsó képregényben rengeteg implicit téma van, a vasúti találkozóval, a keleti és nyugati kolóniákkal, amelyek végül egyesülnek. Van néhány érdekes gondolatom azt illetően, hogy mi következne ezután. Azt gondolom, hogy a sorozat valaha is eljut erre a pontra, akkor a folytatást illetően úgyis leülünk beszélgetni a sorozat alkotóival és akkor elmondhatom milyen történetet mesélnék el az idősebb Eugene-ről vagy éppen Michonne bíróról. Rengeteg szál van még, amelyen tovább lehetne folytatni a történetet

A The Walking Dead sorozat tehát nem feltétlenül kell, hogy ugyanott záródjon le, mint a képregények, nem is beszélve arról, hogy a sorozat alkotói még a köztes 25 évben történt eseményeket is bemutathatják, ha akarják.

Bár a The Walking Dead 11. évadában ismét egy nagyobb időugrás következik, azért a fentiek is mutatják, hogy jócskán van még mit elmesélni a zombi-apokalipszis utáni világról.

Szólj hozzá