A THE WALKING DEAD jövőjéről és végéről beszéltek a sorozat alkotói

Scott M. Gimple – Angela Kang társaságában – a The Hollywood Reporternek adott interjút, amelyben azzal viccelődött, hogy még az is lehet, hogy bábfilmekkel fogják folytatni a The Walking Dead-et, mert ebben az esetben mindenki otthonról tudná szinkronizálni a saját karakterét.

A viccelődésen túl a The Walking Dead tartalomfejlesztési igazgatója megígérte, hogy kárpótolni fogják azért a rajongókat, mert nem tudják adásba küldeni a sorozat utolsó részét.

Hogy mit ért ezalatt azt pontosan nem fejtette ki, de extra tartalmakat ígért, amik könnyen lehetnek a korábbi években divatos webizódok vagy akár websorozatok is.

Bizonytalan a folytatás

A koronavírus-járvány kitörésének elején leállt a The Walking Dead 11. évadának és a Fear The Walking Dead 6. évadának forgatása is, sőt a The Walking Dead 10. évadának 16. részét sem tudták befejezni, a koronavírus-járvány miatt ugyanis a digitális utómunkáért felelő stábot is kényszerszabadságolni kellett.

Emellett azt is bejelentették, hogy az eredetileg április 12-re tervezett The Walking Dead: World Beyond premierjét is elhalasztják, aminek az oka szintén lehet a digitális utómunka elmaradása, illetve az is, hogy mivel egyelőre nem lehet látni, hogy mikor tudják folytatni a Fear és az anyasorozat forgatását, ezért inkább nem küldik adásba a World Beyondot, hogy azt követően ne kelljen sokat nélkülözniük a rajongóknak.

Michonne

A sorozat showrunnere, Angela Kang is megszólalt, ő Michonne-nal kapcsolatban mondott egy arra utaló dolgot, ami valószínűsíti, hogy Danai Gurira is felbukkan majd az Andrew Lincoln nevével fémjelzett CRM-központú filmekben.

The Walking Dead Rick és Michonne filmsor.net

Kang azt mondta “bármelyik karakterünknél a halál mindig az asztalon van, de Michonne olyan csodálatos karakter, hogy még több történetet kell elmesélni róla”. Vagyis attól, hogy Danai Gurira kiszállt a The Walking Dead sorozatból, még közel sem biztos, hogy a karaktere kiszállt a franchise-ból is…

Sőt Scott Gimple erre rákontrázott, mondván az sem biztos, hogy Michonne a Rick-filmekben tűnik majd fel, még az is könnyen meglehet, hogy saját filmet kap a jövőben. “Szeretem őt és Ricket együtt, de szeretem látni őt önmagában is.”

A többi csoport

“Judith úgy érzi, hogy megnyerték a Suttogók elleni csatát, de ő még gyerek, aki kétségbeesetten szeretné tudni, mi történt az apjával, és Michonne is olyan ember, aki kétségbeesetten szeretné tudni, mi történt a szerelmével.” – mondja Kang, utalva arra, hogy a Suttogók elleni háborúnak sincs még vége, persze Betat ismerve ezt mi sem gondolhattuk így

The Walking Dead Alpha és Negan filmsor.net

S ha már Michonne, akkor szót ejtettek arról a csoportól is, akiknek tagjaival az epizód végén találkozott. “Ez egy hihetetlenül hatalmas és szervezett csoport, amely nomádnak tűnik. A Suttogók is nomád életet éltek, ám úgy tűnik, ők csak egy kis csapat ehhez a csoporthoz képest, amely olyan, mintha a völgyben sétálva rendezték volna meg a Coachellát – utalt Gimple a karaván nagyságát a szabadtéren rendezett Coachella-völgyi Zenei és Művészeti Fesztiválhoz hasonlítva.

Természetesen az összes The Walking Dead-terv folyamatban van, de a televíziós produkciós ipar egészében küzd a globális koronavírus világjárvány következményeivel, ami miatt lassan haladnak a munkálatokkal. Az AMC jelenleg fejleszti a The Walking Dead 11. évadát és az írószoba jelenleg távolról dolgozik. A Fear the Walking Dead 6. évadát már gőzerővel forgatták, de a világjárvány miatt jelenleg ezt is szüneteltetik. És ahogy említettük, a World Beyond premierje is elmarad.

The Walking Dead World Beyond sorozat filmsor.net

Gimple szerint most csak az a fontos, hogy mindenki egészséges és biztonságban legyen, hiszen a három sorozatukon több ezren (!!!) dolgoznak. Az írók azonban továbbra is dolgoznak, csak most úgy kell elképzelnünk az írószobát, hogy mindenki otthonról írja a szkripteket.

A vége(k)

A játékfilmek, a Fear the Walking Dead visszatérése és a The World Beyond debütálása egyaránt távol vannak, csakúgy, mint Danai Gurira visszatérése Michonne-ként. A televízióban határozatlan ideig még két részt láthatunk a The Walking Dead-univerzumából. Az egyiket most vasárnap láthatjuk, az epizód címe Look at the Flowers (Nézd meg a virágokat), aminek Carolhoz köthető jelentését nem kell bemutatni a The Walking Dead rajongóinak… Ha mégsem ugrana be, akkor idézzük fel az emlékeket:

A másik epizód április 5-én kerül adásba, ennek a címe The Tower (vagyis A torony) és az alkotók ígérete szerint ebben láthatjuk majd, hogy Michonne távozása mennyire megviseli majd a társait.

S, hogy Michonne távozása jelentheti-e azt, hogy lassan vége a sorozatnak? Scott M. Gimple szerint bár nagyon furcsa időket élünk, de úgy gondolja, hogy még két jó évadra való anyaguk és ötletük biztosan van.

Vajon most jelentették be burkoltan, hogy a 12. évaddal véget ér a sorozat?

Szólj hozzá