Hír és közéleti magazin

A Tomb Raider lesz az év legunalmasabb akciófilmje – Ezt sugallja az új előzetes

Az Angelina Jolie-féle adaptációnál és folytatásánál csak jobb lehet alapon természetesen várjuk az Alicia Vikander főszereplésével készülő új Tomb Raider-filmet, ám a készítők nemigen tesznek azért, hogy táplálják ezt az attitűdöt.

 

Megérkezett a hazánkban március 15-én debütáló alkotás új trailere, ami egyértelművé teszi, hogy ezt a filmet is azzal a két-három történeti sablonnal próbálják majd meg letuszkolni a torkunkon, amelyekkel minden második hollywoodi, kiválasztott tematikájú film próbál sikert elérni. A főhős, aki jobb képességekkel rendelkezik, mint ellenfelei együttvéve, a hitelesség kedvéért egy szárnysegéd támogatásával lebokszol mindenkit, miközben a titokzatos apafigura múltbéli titkairól is lerántja a leplet.

Az előzetes alapján az is süt a filmről, hogy videojáték-adaptáció. Még a legapróbb jelenetkompozíciós elemek is olyanok, mintha egy jobb grafikával megáldott játékprogramból lennének kivágva. Ez csak azért probléma, mert a zsáner a múltban sorra elbukó alkotásai már alaposan bebizonyították, hogy interaktivitás nélkül dolgozó, mozifilmnek nevezett játékokban nem marad túl sok élményforrás a nézői státuszba visszafejlődött befogadó számára.

Ezt nyilván csak az alábbi két percből szűrte le a tenyérbemászó stílusban fröcsögő cikkíró, aki amúgy reméli, hogy két hónap múlva, a teljes film megtekintése után elvörösödve kérhet majd bocsánatot, amiért nem hitt jobban Alicia Vikander apró pénzre váltott Oscar-díjában.